„NO BORDERS ORCHESTRA“ U PRIŠTINI

„NO BORDERS ORCHESTRA“ U PRIŠTINI

14. listopada, 2013.

NBO in Pristina

No Borders Orchestra, ansambl koji okuplja najbolje profesionalne glazbenike sa prostora bivše Jugoslavije, održao je 10. listopada koncert u prepunoj katedrali blažene Majke Terezije  u Prištini. Koncert, u okviru festivala Kammerfest, osim umjetničkog, imao je veliki društveni i politički značaj koga su podržale Ured Europske unije na Kosovu, Veleposlanstvo Švicarske u Prištini, fondacija Robert Bosch, a uz svesrdnu logističku pomoć Kosovske filharmonije u čijoj dvorani su održavane probe ovog orkestra.

 No Borders Orchestra je ansambl koji postoji tek nepunih godinu dana, ali je do sada održao koncerte na vodećim festivalima u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.  U kolovozu ove godine NBO je u Ljubljani snimio prvi CD za Universal Music Austria, prilika koju do sada nije imao ni jedan ansambl u regiji, a čije izdanje se očekuje na proljeće.

Idući nastup No Borders Orchestra održat će se u Berlinu 20. listopada u dvorani Radial Systema. I ovaj projekt okupio je značajne kulturne i političke aktere u Njemačkoj. Koncert su podržali Goethe Institut, Allianz Kulturstiftung, veleposlanstva Slovenije, Crne Gore i Kosova u Berlinu, kao i Društvo njemačko-makedonskog prijateljstva. Ovim povodom No Borders Orchestra održat će i jednodnevnu konferenciju u Berlinu pod nazivom “Stereotypes, Racism and Music Making. Can Gipsies Play Wagner”. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code