NESTALO 2 MILIJUNA KUNA IZ UDRUŽENJA TRGOVACA ZAGREBA

NESTALO 2 MILIJUNA KUNA IZ UDRUŽENJA TRGOVACA ZAGREBA

11. prosinca, 2011.

 

mirjana-glos
Sadašnja predsjednica samoj sebi isplatila honorar 146 230 kuna

Piše: Dražen Stjepandić

Malih dućana u Zagrebu svaki dan je sve manje i pitanje je koliko će ih na kraju ostati. Uz predatorski odnos vele-trgovaca, malim trgovcima probleme zadaju i njihovi međusobni odnosi i makinacije u cehu. Udruženje trgovaca cehovska je organizacija pri Obrtničkoj komori Zagreba, a ova je dalje pravnim slijedom pod kapom Hrvatske obrtničke komore. Svojoj cehovskoj organizaciji svaki trgovački obrt mjesečno na ime komorinskog doprinosa i članarine u Udruženju trgovaca Zagreba plaća 50 kuna mjesečno. Trenutno na računu Udruženja malih obrtnika ima više od milijun kuna.

– U našem udruženju događaju se brojne nepravilnosti, već je s računa nestalo dva milijuna kuna i po sili zakona zbog toga se vodi spor, a o čemu se nikad nije pisalo u javnosti. Odvjetnik Udruženja obrtnika je Dražen Jerković. -rekla nam je Mirjana Glas, članica Skupštine Udruženja trgovaca.

Nakon smjene nekadašnje predsjednice Jadranke Drk obavljena je revizija poslovanja od strane Hrvatske obrtničke komore i utvrđeno je da su nekadašnja predsjednica i njena kćerka s računa u više navrata podizale novac. Ukupno dva milijuna kuna, a od toga 20 000 kuna pozajmice dale su sadašnjoj predsjednici Mariji Suboti. Novac do danas nije vraćen, a sadašnja predsjednica Marija Subota poriče da je od nekadašnje predsjednice uzela bilo kakav novac.

– Ne samo da je uzela 20 000 kuna, o čemu postoje jasni dokazi nego si ja na ime naknade isplatila još 146 230,00 kuna. Toliki si honorar odredila za četiri mjeseca na ime naknade i o tome je zajedno sa svojim ljudima krivotvorila zapisnik. Zato putem javnosti upozoravam naše članstvo na nepravilnosti u radu vodećih u našem udruženju. Mnogi ne znaju da je s računa već nestalo 2 milijuna kuna-apelira gospođa Mirjana Glas.

 

USPAVANI GOSTI

S predsjednicom Marijom Subotom, inače vlasnicom trgovine obuće, gospođa Mirjana Glas je imala problema, predsjednica ju je tužila za klevetu i nakon izgubljenog spora troškove odvjetnika je prebacila na Udruženje trgovaca premda na to nema pravo.

Tužila me jer sam već iznosila istinu i upozoravala na nepravilnosti. Troškove odvjetnika je stavila na teret Udruženja trgovaca, a meni troškove odvjetnika zbog njene tužbe nisu priznali-požalila se Mirjana Glas.

Mirjana Glas bavi se veletrgovinom tekstilom i prodajom nekretnina. Poslovni prostor joj je u Aleji pomoraca 17. rekla nam je da se Obrtničkoj komori Zagreb ne može žaliti na nepravilnosti u Udruženju trgovaca jer je svojedobno dok se birao predsjednik te organizacije glasala je za drugog kandidata Zlatka Puntjara i sadašnji predsjednik Ivan Obad to joj nije oprostio, pa njene apele protiv Marije Subote ignorira. Osim toga smatra da u Obrtničkoj komori Zagreb na vodećim pozicijama trebaju biti mlađi i energičniji ljudi.

– U četvrtak 8. prosinca imali smo redovitu Skupštinu Udruženja trgovaca. Gosti su bili iz Hrvatske obrtničke komore Ivan Ranogajac, a iz Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad, Joško Balić i tajnik Spajić. Dok se govorilo o radu i problemima malih trgovaca, oni su zaspali-tvrdi Mirjana Glas.

Zato se i obratila javnosti preko portala Tjedno i naročito ostalim članovima Udruženja trgovaca. Neka se probude dok je vrijeme i neka znaju što se događa u njihovoj cehovskoj organizaciji. Predsjednica Marija Subota je u Udruženju malih trgovaca okružena svojim ljudima i radi što hoće, nije jedini potpisnik glede raspolaganja s računom, ali nije slučajno da supotpisnik za svaki svoj dolazak i potpis dobiva dnevnicu od 350 kuna. Predlagalo se da to bude netko drugi, kome se neće za potpis isplaćivati dnevnica ali to je odbijeno. Zato Mirjana

upozorava da se ponovno ne dogodi ono što se dogodilo, a o čemu većina malih trgovaca nema pojma. Po načinu rada sadašnje predsjednice ponovno bi moglo biti ono što je već bilo jer ako si netko isplaćuje naknadu višestruko veću od propisane i za to krivotvori zapisnik onda je to kriminal koji može samo postati još veći. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code