NEKIMA U HRVATSKOJ OČITO NIJE STALO DA SE OTKRIJE ŠTO SE SVE ZBIVALO NA OVČARI ’91.

NEKIMA U HRVATSKOJ OČITO NIJE STALO DA SE OTKRIJE ŠTO SE SVE ZBIVALO NA OVČARI ’91.

3. prosinca, 2019.

Pa, Srbi neprestano „ugrožavaju nacionalnu sigurnost Hrvatske“ i dosad nismo čuli ni čitali da je Hrvatska zbog toga nekoga optužila.

Srbi, kao agresori, ne žele da se sazna istina o njihovim zločinima na Ovčari! (ili drugdje!). Kako je prošao Kajkić, tako će prema svemu sudeći proći i svi drugi koji će željeti oko toga ozbiljno istraživati. Naime, da se htjelo, da je bilo političke volje, Ovčara je već odavno trebala biti završena priča

Napisao: Mladen Pavković

“Ako Bandić bude osuđen i ako će završiti u zatvoru ja ću mu nositi kolače ili što je već dopušteno” – izjavila je ovih dana predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, još jednom podsjetivši da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

Pa, ako je to tako, onda ako danas-sutra zatvore nažalost suspendiranog hrvatskog policajca Nikolu Kajkića, koji je relativno dugo, profesionalno i ozbiljno radio na rasvjetljavanju srpskih zločina, poglavito na Ovčari, onda ni nama, hrvatskih braniteljima i stradalnicima, koji smo itekako zainteresirani za otkrivanje ovog strašnog zločina iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ne preostaje drugo nego da ovom čovjeku poručimo: Kajkiću, ne brini i mi ćemo tebi nositi kolače!

Naime, otkako je suspendiran, ovaj hrvatski policajac već se nekoliko puta obratio hrvatskoj javnosti, iznio je niz dokaza, otkrio i tko su počinitelji zločina na Ovčari, ali nakon svakog njegova obraćanja uslijedila je još jača, još žešća „paljba“ po njemu i njegovoj obitelji.

Ne, gospodo i drugovi, Kajkić nije i ne može biti „ratni zločinac“, a osobito ne zbog toga što se neprestano i kao profesionalac zalaže da se otkriju oni koji su u vrijeme rata činili najstrašnija zla.

Umjesto da su ga nagradili i pohvalili oni su ga bacili „na ulicu“!

Špijunska mreža

Sada se mora braniti i od srpskih optužbi da je u Srbiji navodno „organizirao špijunsku mrežu“. Čak su u ovu glupost upetljali i jednog od najboljih nogometaša svijeta Luku Modrića. Pa, zašto baš njega? Vjerojatno iz razloga da ne bi po svijetu pričao o velikosrpskoj agresiji i svemu onome što je u djetinjstvu doživio od strane četnika.

Ista je stvar i s optužbama s kojima se susreće Nikola Kajkić. Srbi su velemajstori u podmetanjima. Sjetimo se samo kako neprestano optužuju Hrvate za zločine u Jasenovcu, nazivaju ih koljačima i ustašama, govore bez ijednog dokaza o 700 tisuća žrtava… E, da ne bi razni kajkići i dalje „rovarili“ po teškim srpskim i inim ratnim zločinima najjednostavnije ih je proglasiti – „špijunima“, „kriminalcima“ i „zlotvorima“.

No, na to ipak ostaje otvoreno pitanje: zašto na sve ono što smo dosad čuli od Kajkića šute prije svega hrvatske braniteljske udruge, (svaka čast iznimkama), zašto se ne javlja recimo Hrvatski generalski zbor, a zašto ne i obitelji poginulih i nestalih?

Čak šuti i policija i Uskok i DORH.

Kajkić kao suspendirani hrvatski policajac (i predsjednik Nacionalnog sindikata policije), također javno kaže da se u Hrvatskoj ne osjeća sigurnim, da čak brine i o tome da se nešto ne dogodi i njegovoj obitelji!(sic!)

To su teške optužbe.

Ozbiljno istraživati

Netko bi na to trebao reagirati. Jer ako se on kao policajac ne osjeća sigurnim, što je s ostalim hrvatskim i inim građanima, osobito onima koji bi eventualno željeli surađivati oko slučaja nestalih osoba?

Srbi tvrde da su podnijeli kaznene prijave protiv Kajkića i Dražena Letića jer su prenosili informacije „usmjerene na ugrožavanje nacionalne sigurnosti Srbije, međunarodnih političkih i ekonomskih interesa zemlje“.

Ma, nemoj!

Pa, Srbi neprestano „ugrožavaju nacionalnu sigurnost Hrvatske“ i dosad nismo čuli ni čitali da je Hrvatska zbog toga nekoga optužila.

Srbi, kao agresori, ne žele da se sazna istina o njihovim zločinima na Ovčari! (ili drugdje!).

Kako je prošao Kajkić, tako će prema svemu sudeći proći i svi drugi koji će željeti oko toga ozbiljno istraživati. Naime, da se htjelo, da je bilo političke volje, Ovčara je već odavno trebala biti završena priča.

Nekome je očito i u Hrvatskoj stalo da se ne sazna što se uistinu tamo događalo u studenome 1991. i tko je kriv za smrt tako velikog broja nevinih osoba!

Uz to, stječe se dojam da je ovaj suspendirani policajac i vrhunski profesionalac nažalost tek samo jedan od – glinenih golubova, koji su „krivi što su živi“. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. kastresh
  #1 kastresh 17 siječnja, 2021, 05:04

  stalno me pikaju u uho te grupacije branitelja. dosta s time.
  postoje samo dragovoljci. branitelji su luk i voda. za dokaz pitate?
  i Predrag Matic-Fred je bio branitelj. da stvar bude ljepsa, i ministar istih.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Necasni zlocini i tupo pero Kosanovica
  #2 Necasni zlocini i tupo pero Kosanovica 4 prosinca, 2019, 08:53

  Ljudski život na ovim prostorima nikad nije vrijedio previše, a te 1991. godine vrijedio je najmanje. Mitologizirana hrvatska povjesnica to razdoblje gleda crno-bijelo. Došli su zli Srbi, koji su sto godina pripremali velikosrpsku agresiju i pokušali porobiti jedinu i vječnu Hrvatsku. Tako o ratnom zlocinu za osudu nad Dusanom Trivuncicem iz Jasenovca i Novske, rujna 1991., drobi neocetnik Sasa Kosanovic. Mitologizirana povjesnica (?), veli taj nepismeni partizansko-nasljedni kadar HRT-a i kojesta drugo brsli. Agitpropovac iz mitologizirane kvote hrvatskih posrbica nametnika vlasko-turske loze od stoljeca prvog i prije ameba, filmski falsifikator o kanibalskom ubojstvu dusevnih bolesnika u Dvoru 1995., pise svasta i potpisuje. Kako sam iz toga kraja i k tome Hrvat, koji je nesretnoga Trivuncica osobno poznavao, toj obitelji (osobito Radovanovoj) skidam za plemenitost kapu do poda. No, hoce li nedouceni Kosan napisati nesto i doznati od ratnoga zlocinca pupavca (nakladnika novinskoga sranja) o smrti dr. Ivana Sretera? Prognoziram: Nikad ni tada!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 3 prosinca, 2019, 06:56

  Kajkiću, puna podrška od Vukovaraca.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code