NATJEČAJ ZANASLOVNU FOTOGRAFIJU ZBIRKE PRIČA

NATJEČAJ ZANASLOVNU FOTOGRAFIJU ZBIRKE PRIČA

6. rujna, 2012.

 vizual fotografija

Povodom 145. godišnjice Gradske knjižnice Trogir raspisan je Natječaj za neobjavljenu priču koji će rezultirati objavom rođendanske zbirke priča. Za zbirku je potrebno osmisliti naslovnicu i stoga je raspisan Natječaj za naslovnu fotografiju zbirke priča „Priča se (p)o gradu“. 

Fotografije namijenjene naslovnici zbirke priča „Priča se (p)o gradu“ mogu slati svi koji su fotografirali Trogir i trogirske motive bez obzira na vremenski period – vrijeme kada je fotografija nastala.

Ne postoje dobna, spolna, vjerska, nacionalna ili druga ograničenja vezana uz sudjelovanje na Natječaju.

Tema fotografija je „Trogir“ – trogirski motivi, trenutci, događaji, ljudi…

Maksimalan broj poslanih fotografija može biti 5 (pet).

Fotografije se šalju isključivo elektroničkim putem na adresu [email protected].

Uz fotografije u rezoluciji određenoj ovim pravilnikom, sudionici su dužni poslati osobne kontakte: ime, prezime, adresu, kontakt telefon/mobitel i adresu elektroničke pošte.

Rok za slanje fotografija započinje 05.09.2012. i istječe 05.10.2012.

Fotografije pristigle prije ili nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje za naslovnicu zbirke priča.

Organizatori natječaja evidentirat će sve zaprimljene  radove koji odgovaraju kriterijima propisanima ovim Pravilnikom i obavijestiti autore fotografija o primitku fotografija.

 Tehnički kriteriji odabira fotografija za naslovnicu zbirke priča:

–          poslane fotografije moraju prikazivati Trogir ili trogirske motive (u što su uključeni i ljudi, različite trogirske situacije, trenutci i sl.)

–          sve fotografije moraju biti snimljene isključivo fotografskim aparatom

–          najmanja moguća rezolucija mora biti 2000px po kraćoj stranici  fotografije

–          fotografije mogu biti crno bijele ili u boji, a dostavljaju se u digitalnom jpg/jpeg formatu

–          fotografije moraju biti poslane u datoteci koja sadrži ime autora, prezime autora i redni broj fotografije, primjerice Knjižica_Knjižić_1.jpg

Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju Organizatoru radi sudjelovanja u Natječaju.

Ukoliko sudionici Natječaja pošalju Organizatoru fotografije nad kojima nisu nositelji autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost.

Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima – autorima fotografija, Organizator stječe pravo korištenja fotografija isključivo u svrhu objavljivanja zbirke priča i predstavljanja zbirke priča bez plaćanja ikakve naknade.

Organizator se obvezuje prilikom korištenja fotografija navoditi ime i prezime autora fotografije.

Fotografiju za naslovnicu zbirke priča “Priča se (p)o gradu” odabrat će Biljana Gaurina.

 Biljana Gaurina rođena je 8. veljače 1980. godine u Sinju. Srednju školu (fotografski smjer) završila je 1997., a potom radi dvije godine kao suradnik u fotografskom studiju Foto Nena u Splitu. Od 2000. do 2003. pohađa privatnu fotografsku školu Instituto Superiore Fotografia e Arti Visive (I.S.F.A.V.) u Padovi te sudjeluje na nekoliko skupnih izložbi i osvaja nekoliko nagrada. Od 2003. radi kao fotoreporterka za agenciju CROPIX te objavljuje svoje fotografije u raznim časopisima (Glorija, Glorija IN, Glorija Glam, Jutarnji list, Grazija, Slobodna Dalmacija i Globus). Istodobno radi i kao modni fotograf za časopis GLOSS (izrada editorijala).

Prvu samostalnu izložbu imala je u Splitu 2008. godine, potom sljede izložbe u Zagrebu Balerine 2009. i  Baba Mara 2010.

Članica je ULUPUH-a, a od 2009. i Foto kluba Split.

Organizator će zaprimiti fotografije, šifrirati ih i šifrirane (anonimne) dostaviti Biljani Gaurini. Autor fotografije odabrane žiriranjem bit će obaviješten o izboru njegove fotografije za naslovnu fotografiju zbirke priča „Priča se p(o) gradu“

Fotografija  odabrana žiriranjem bit će objavljena kao naslovnica zbirke priča „Priča se (p)o gradu“  povodom proslave 145. godišnjice Gradske knjižnice Trogir u studenom 2012. godine. Pobjednička fotografija, kao i ostale zapažene fotografije bit će izložene u prostorima Gradske knjižnice Trogir od 15. studenog 2012. do 15. prosinca 2012. godine.

Ukoliko na Natječaj za priču ne bude prijavljen dovoljan broj priča, priče će biti objavljene u elektroničkom obliku, na stranicama www.gkt.hr, isto vrijedi i za fotografije, s tim da će se izložba održati u već navedenom vremenu.

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja na internetskim stranicama Gradske knjižnice Trogir www.gkt.hr , na internetskim stranicama www.trogirportal.info  te na oglasnoj ploči GKT.

Sudjelovanjem u ovom Natječaju autori/ce pristaju na sve navedene uvjete. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code