VJEKOSLAV KOPRIVNJAK OPET U ZAGREBU

VJEKOSLAV KOPRIVNJAK OPET U ZAGREBU

17. srpnja, 2011.


Pokojnu suprugu Zoru Koprivnjak u krematoriju na Mirogoju ispratio je i suprug Vjekoslav Koprivnjak. Gospođa Zora Koprivnjak rođena Prpić preminula u utorak 12. srpnja u 60. godini. Posljednji ispraća pokojnice bio u četvrtak 14. srpnja.

Među ožalošćenima na krematoriju bio je i suprug Vjekoslav Koprivnjak nekadašnji generalni direktor Vjesnika i član CK SKH. Poslije urednikovanja u Vjesniku Vjekoslav Koprivnjak se otisnuo u diplomaciju, bio je ambasador SFRJ u Đakarti, glavnom gradu Indonezije.

Ostao je poznat kao jedan od rijetkih hrvatskih kadrova u nekadašnjoj jugo-diplomaciji koji u vrijeme agresije bivše JNA na Hrvatsku 1991. nije stao na hrvatsku stranu i vratio se u domovinu. Ostao je u Đakarti, gdje se nakon gubitka diplomatskog statusa bavio poslovnim konzultacijama,  dok su mu pokojna supruga i dvoje djece nastavili živjeti u Zagrebu.

Prije raspada bivše SFRJ Vjekoslav Koprivnjak je objavio knjigu “Nacija i emancipacija” (CEKADE, Zagreb, 1986.) u kojoj je o nacionalnom pitanju pisao iz marksističke perspektive.

Poslije dvadesetak godina Vjekoslav Koprivnjak je ponovno došao u Zagreb.

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code