NAJKREATIVNIJI  BEND IZMEĐU PADOVE I ZAGREBA

NAJKREATIVNIJI BEND IZMEĐU PADOVE I ZAGREBA

23. travnja, 2014.

 

East Rodeo septet 1 Custom

Žedno uho Eaist Rodeo 29. svibnja dovodi u KSET

 

Napisao: Nenad Borović

Žedno uho u suradnji sa Zavodom za eksperimentalni zvuk (ZEZ) 29. svibnja u klubu KSET ugostit će hrvatsko-talijanski glazbeno umjetnički kolektiv, avant rock i jazz izričaja – EAST RODEO septet. 

Van tokova mainstream glazbe i populističkih odgovora na umjetnost već dvanaest godina na relaciji Padova – Zagreb egzistira jedan od najkreativnjih bendova u ovom dijelu Europe – EAST RODEO.

Bend East Rodeo ne voli granice, linije koje definiraju, separiraju i udaljvaju stvari, ljude i ideje.

Rođeni na granici Carstva između Istoka i Zapada, East Rodeo su ključari identiteta – kao četiri iskusna igrača brzo miješaju svoje karte, nadajući se da će pri okretanju pročitati nove boje i znakove u njima.

Nazubljene ritam sekcije, hipnotički i snažni ritmovi, električni i elektronski zvuk nalik Lynchove estetike, vokal između pjevanja i teatra – neki su od glavnih stupova koji drže glazbenu strukturu East Rodeo benda, koketirajući između kompozicije i strukture.

Neobična mjerila balkanske tradicije skrivena su iza eterofonije i nestabilne poliritmije. Moć čistog rock zvuka natječe se s promjenljivom tendencijom za improvizacijom što čini svaki koncert jedinstvenim i neponovljim iskustvom.

PADOVA-ZAGREB

Bend je nastao 2002. godine u Padovi (Italija) kad su braća Alen i Nenad Sinkauz zajedno s klavijaturistom Kole Laca komponirali glazbu za eksperimentalnu kazališnu trupu Tam teatromusica. Iste godine snimaju prvi album Kolo, a u sljedeće četiri godine nastupili su u mnogim kazalištima i klubovima diljem jugoistočne Europe dijeleći pozornicu s mnogim poznatim glazbenicima i umjetnicima svjetskog ranga.

2007. godine umjesto Kole Laca bendu se pridružuje Alfonso Santimone (live electronics, keys, noise) i mladi bubnjar Federico Scettri  – obojica glazbenika s velikim iskustvom u eksperimentalnoj, jazz i improviziranoj glazbi, unjevši u bend svježe ideje, čime su pozitivno promijenili zvuk East Rodea u potpuno neočekivanom smjeru. Novi kvartet 2008. godine snima album Dear Violence kojeg je miksao renomirani nezavisni talijanski producent  Giulio Ragno Favero (ZU, Il Teatro degli Orrori).

Ubrzo 2010. godine  East Rodeo snima novi album Morning Cluster na kojem gostuju svjetski priznati glazbenici Marc Ribot, Greg Cohen i Warrem Ellis .

U novoj avanturi započetoj 2013. godine na rezidenciji Muzičkog Salona Studentskog centra u Zagrebu , kvartet East Rodeo mutirao je u septet u kojem su svirala još tri vrsna glazbenika talijanske avant jazz & rock’n’roll scene. Kvartetu su se  pridružili Bittolo Bon, Bigoni i Scardino koji surađuju godinama, dokazujući svoje vještine kroz respektivne bendove –Scardinovog Orange Rooma, Bigonievoh On Dog kao i kroz zajednički projekt Crisco 3.

Rezultat prošlogodišnje  suradnje East Rodea i spomenutih vrsnih glazbenika je live izdanje posljednjeg albuma Morning Cluster u izvedbi septeta koje će se uskoro pojaviti u slobodnoj prodaji .

NOVA POSTAVA

Na koncertu u klubu KSET East Rodeo septet nastupit će u novom sastavu, a izvodit će repertoar albuma Mornig Cluster u novim aranžmanima, obogaćenim novim improviziranim dionicama.

Glazbenici koji će svirati na predstojećem prazniku za ljubitelje inovativnog modernog RnR/Jazz zvuka visoke umjetničke vrijednosti su :  

Piero Bittolo Bon – alt sax, clarinet, flute

Gordan Tudor – tenor sax, alt sax

Beppe Scardino – baritone sax, bass clarinet, flute

Nenad Sinkauz – voice, el. guitar, electronics

Alfonso Santimone – piano, keyboards, live electronics

Alen Sinkauz – bass, fx

Federico Scettri – drums

Ono što nas očekuje na koncertu u KSET-u ponajbolje opisuje  kritika posljednjeg albuma Morning Cluster MARC RIBOTA (Tom Waits, John Zorn): Influences from Sun Ra to Sonic Youth to hardcore and back. Plus they rock.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti od 16. travnja u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 60 kn.

LINKOVI: 

East Rodeo

http://on.fb.me/ST8Nyo   / Facebook

http://bit.ly/TY0nZp   / Twitter

http://bitly.com/eYLewj   / Myspace

http://bit.ly/faMz5d   / Soundcloud

Spotovi (East Rodeo):

http://bit.ly/T1RPB2 režija Simon Bogojevic Narath

http://bit.ly/TB2Erx  režija Matija Debeljuh

Predstave:

http://bit.ly/T1Sqmk   / Prizori sa Jabukom / Režija: Ivana Sajko

http://bit.ly/QElrFd     / Manje je dovoljno /Režija: Sandro Siljan

http://bit.ly/Qb2nhZ   / b (kao znak za snizilicu) /Režija: Petra Hrašćanec i Nenad Sinkauz

http://bit.ly/PS1Ik2    / Rose is a rose is a rose  / Režija:Ivana Sajko  T

 

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code