NAJBOLJA ULJA U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

NAJBOLJA ULJA U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

27. veljače, 2012.

maslinovo-ulje

Župan Dobroslavić je ovom prigodom istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija snažno podržava osnivanje županijskih krovnih udruga, pa tako i Županijske krovne udruge maslinara i uljara, koja je svojim dosadašnjim radom pokazala iznimnu uspješnost i organiziranost. “Osnivanja ove udruge ima za cilj olakšati dobivanje poticaja te brendiranje ulja naše županije. Nadam se kako će ova manifestacija bit pokretačka snaga razvoja maslinarstva na jugu Hrvatske.- zaključio je župan Dobroslavić.

Na temelju senzorskog ocjenjivanja 51 uzorka ulja pristiglog iz naše županije, panel grupa odredila je najbolje, kojima je priznanja uručio župan Nikola Dobroslavić. Tako je prvo mjesto osvojilo miješano ulje  Žarka Baja iz Vrbice, drugo mjesto miješano ulje Mata Radovića iz Konavala, a treće mjesto ulje sorte oblica Vlaha Štake također iz Konavala.

Apsolutni pobjednik, šampion ovogodišnje manifestacije je maslinar Ivo Curić iz Orašca za ulje sorte oblica.

Ovogodišnja manifestacija obuhvatila je i obilazak maslinika na predjelu Mrčevica između Orašca i Gromače te stručna predavanja dr.sc. Frana Strikića iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita te agronoma Antuna Kotlara i Marija Cara iz Hrvatske poljoprivredne komore. Stručni dio programa završen je s vođenom degustacijom maslinova ulja od strane Sandre Petričević, dipl.ing.kem., s međunarodnom licencom za kušanje maslinovih ulja.

Organizator manifestacije bila je Zajednica maslinara i uljara Dubrovačko – neretvanske županije uz pomoć suorganizatora Dubrovačke udruge maslinara, ujedno domaćina ove manifestacije.

Cjelokupnom programu manifestacije nazočio je i v.d. pročelnik za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović
Izvor: portaloko.hr

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code