NAJBOLJA BORBA U POVIJESTI FFC-a IZMEĐU HALMIJA I TRUHANA

NAJBOLJA BORBA U POVIJESTI FFC-a IZMEĐU HALMIJA I TRUHANA

24. studenoga, 2014.

FFC 15 620 350 s c1 Custom
M
MA dio FFC 15 eventa u Poreču bio je spektakularan, sa najboljom MMA borbom koju je ova organizacija do sad doživjela. U njoj je slavio Viktor Halmi protiv Mateja Truhana, postavši tako prvi FFC prvak u lakoj kategoriji, a do vrijednih pobjeda su došli Filip Pejić, Nicolai Salchow i Ruben Wolf.  U MMA dijelu FFC 15 eventa održano je šest borbi, dok borba između Laszla Senyei i Primoža Vrbinca nije održana, budući da je mađarski borac imao preveliki krvni tlak te je odlučeno da mu se neće dozvoliti nastup  ringu.

Viktor Halmi def. Matej Truhan – nokaut, 3. runda
Najbolja MMA borba u povijesti FFC organizacije. Samo tako se može nazvati ovaj rat, nakon kojeg je Vitkor Halmi postao prvi FFC prvak u lakoj kategoriji, i to nakon jednog pravog preokreta, gdje su tek nešto više od dvije minute Mateja Truhana dijelile od osvajanja pojasa. Pravi stand-up rat je trajao kroz svih 13 minuta, a Truhan je bio bolji, agresivniji i konkretniji, iako mu mađarski borac nije ostao dužan. Malo je reći da je ovo bila prava “krvava bitka”, a “Do Koske” je nakon dvije runde sigurno imao prednost i zadnjih pet minute je trebalo pokušati samo odraditi. Ipak, Matej Truhan ne bi bio on da se odlučio na kontrolu. U trećoj rundi se nastavilo kao i do tada, a Truhan nije prestao napadati. Ipak, unutar jedne serije, Halmi je pogodio kontru, kojom je uzdrmao Truhana, a to je osjetio te je nastavio udarati i napadati, sve dok se Truhan više nije branio te je sudac Klarić bio prisiljen prekinuti borbu. Veliki preokret i velika pobjeda te je Halmi postao prvi mađarski borac s FFC pojasom.

Filip Pejić def. Francisco Albano Barrio – nokaut, 1. runda
Ova je borba dokaz zašto publika voli ovaj sport u kojem jedan udarac može preokrenuti cijelu borbu. Četiri minute i 20 sekundi je hrvatski Argentinac bio bolji, imao kontrolu, došao do jedne čvrste giljotine iz koje se Pejić izvukao, no to ga je sve koštalo.Zahvaljujući prednosti i relativnoj dominaciji, Barrio se počeo osjećati presiguran, a u jednom trenutku je žestoko napao Pejića u kutu ringa, a onda primio aperkat koji ga je nokautirao i nanio mu prvi poraz u karijeri te donio FFC debi pobjedu prvaku hrvatske MMA lige 2013. godine.

Nicolia Salchow def. Matej Batinić – nokaut, 1. runda
Prvi FFC poraz i drugi poraz u karijeri za talentiranog hrvatskog borca. Neporaženi Nijemac je sjajno krenuo, već u prvoj minuti radio na gušenju, no Batinić se izvukao iz opasne pozicije i preuzeo kontrolu. Ipak, to nije dugo trajalo, Salchow ga je ponovno okrenuo, a u posljednjoj minuti mu se našao na leđima, nakon čega je uslijedila serija udaraca, slična onoj iz borbe Roya Nelsona i Mirka Filipovića u UFC-u te je sudac Klarić prekinuo borbu. Slachow je sad na profesionalnom skoru 5-0 i ovo sigurno nije posljednji put da ga gledamo unutar FFC ringa. Još će se čuti za ovog borca iz Njemačke, države iz koje sve više boraca dolazi nastupati unutar ove organizacije

Ruben Wolf def. Ivo Skopljak – submission (neck crank), 2. runda
Fantastična borba i sjajna pobjeda njemačkog borca u ovom teškaškom obračunu. Atraktivan je ovo meč bio od prve sekunde borbe, a prva runda je već donijela puno preokreta i nije lako reći tko je bio bolji, no Wolf je svakako bio atraktivniji. Druga runda je pripala u potpunosti njemačkom borcu, koji je još jednom dokazao da je kondicija njegova jaka karakteristike. Vrlo brzo je počeo kontrolirati svog protivnika, da bi sredinom runde došao u dobru poziciju na njegovim leđima, iz koje je uhvatio polugu na vrat, tzv. neck crank te prisilio borca iz BiH na predaju.

Ivan Gluhak vs. Stanislav Kanchev – neodlučeno
Prva runda ove borbe prošla je većinom u ispitivanju snaga, no i oba borca su pokazali veliku izdržljivost. Gluhak je pokušavao kontrolirati borbu low kickovima na koje je vezao boksačke tehnike, no nije radio preveliku štetu svom protivniku. Tako je protekla gotovo cijela borba te nije čudno da su se suci odlučili da pobjednika u ovom slučaju nije bilo, a tako je i najpoštenije.
Slobodan Maksimović def. Patrick Pereša – jednoglasna odluka sudaca
Treći poraz Patricka Pereše u FFC ringu te uspješan debi švicarskog borca Slobodana Maksimovića, koji je kroz gotovo svih 15 minuta imao kontrolu nad svojim protivnikom. Pereša je prelagano dozvoljavao rušenja te nije uspio dulje zadržati borbu u stand upu, gdje je jedino mogao doći do prednosti. Zaslužena pobjeda jednoglasnom odlukom za Maksimovića. 

IZVOR:www.regionalexpress.he/  Safet Omerović Basso T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code