NAGRADE SREDNJOŠKOLCIMA  FILMAŠIMA

NAGRADE SREDNJOŠKOLCIMA FILMAŠIMA

10. prosinca, 2012.

kvatric-trg

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Otvorene medijske grupacije, gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je nagrade srednjoškolcima iz Osječko-baranjske županije koji su predstavili svoje dokumentarne filmove o manjinama.

U okviru Zime na Kvatriću, gradonačelnik je uručio nagrade najboljm mladim filmašima koji su zajedno sa svojim profesorima prošli radionice pisanja scenarija, organizacije snimanja, korištenja kamere.

U glavnom šatoru prikazani su nagrađen filmovi Amra-vladarica znanja, Dobri duh Đakova, Dvije prijateljice, Vedetov san i Sofinijin Svijet. Filmovi su nastali s ciljem zaštite prava te promocije običaja i jednakih mogućnosti nacionalnih manjina. Srednjoškolci su vrlo zadovoljni svojim radovima te su također izrazili zadovoljstvo naučenim i stečenim iskustvom.

Organizator projekta Otvorena medijska grupacija je udruga osnovana s ciljem promicanja i unaprijeđivanja ljudskih prava i civilnog društva, pogotvo mladih osoba, spajanjem modernih tehnologija i umjetnosti, osvješćivanja mladih i promicanje društva jednakih prilika.

Udrugu financira Europska komisija.

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code