NA KRAJU ISPADA DA SU VANZEMALJCI NAPALI HRVATSKU

NA KRAJU ISPADA DA SU VANZEMALJCI NAPALI HRVATSKU

30. listopada, 2017.

 

 

Zatim navode da se „ne mogu proglašavati Srbija (Crna Gora) da su kao subjekt međunarodnog prava bili agresori na Republiku Hrvatsku, jer one u to vrijeme nisu ni postojale kao suverene i samostalne države koje su subjekti međunarodnog prava. One su bile jedinice u okviru federalne države ili ostataka bivše federacije, što bi značilo da je to pitanje procesno i materijalno neodrživo

Napisao: Mladen Pavković

Svi znamo, ili bi trebali znati, tko je bio agresor tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata na Hrvatsku. To su naravno bili: Srbija, Jugoslavenska narodna armija (JNA), Crna Gora i druge tzv. paravojne postrojbe, ali i izdajnici, dezerteri i slični.

Nema tu dileme, sve je čisto kao suza.

Međutim, zašto Srbi, a poglavito Crnogorci o tome imaju drugačije mišljenje?

Nema sudskih tužbi za agresiju

Jedan njihov pravni stručnjak to je objasnio ovako: „Politički stavovi se ne unose u zakone, a po ovom pitanju se radi o klasičnom primjeru političkog stava. Kada za neku državu kažete da je agresor bez ikakvog postupka, to je politički stav, a on nije zakonska materija. To zna svaki pravnik-početnik. To može biti stav partije. Može biti čak i stav Vlade. Ali, to se rješava pred sudovima – što je agresija i tko je agresor!“

Zatim navode da se „ne mogu proglašavati Srbija (Crna Gora) da su kao subjekt međunarodnog prava bili agresori na Republiku Hrvatsku, jer one u to vrijeme nisu ni postojale kao suverene i samostalne države koje su subjekti međunarodnog prava. One su bile jedinice u okviru federalne države ili ostataka bivše federacije, što bi značilo da je to pitanje procesno i materijalno neodrživo.“

Na ova pitanja svakako bi trebalo čuti i mišljenje druge strane, tj. hrvatskih pravnika. Naime, kao prvo, neosporno je da su Srbi zajedno sa svojim saveznicima napali Hrvatsku. Pa, nisu valjda „vanzemaljci“! A kao drugo, kako to da „nema“ sudskih tužbi za agresiju, ubijanje, rušenje, protjerivanje, otuđivanje i tome slično? Kako će nam i na temelju čega netko platiti ratnu odštetu, ako nijedan sud na svijetu ni 26 godina od početka agresije nije donio ni jedno ne prvostupanjsko, već nikakvo rješenje? Srbi, kao što se vidi, to odlično iskorištavaju. Govore i pišu kao da „luk nisu jeli ni mirisali“, bez obzira što su i pravni i ini nasljednici bivše Jugoslavije. Nama kao da preostaje da tužimo Jugoslaviju (koje nema) i JNA (koju nema). U Hrvatskoj žive i rade još relativno brojni Jugoslaveni, ali oni se i danas pretvaraju da „nisu bili tu“ kad je došlo do rata, tako da ni njima nitko ne može ništa.

Tko će nam i kada nadoknaditi ogromnu štetu koju su nam nanijeli agresori?

Oštetu možemo zaboraviti

Bojimo se da će opet Hrvatska biti „kriva“ kao što je „kriva“ za Jasenovac i druge zločine nakon II. svjetskog rata te da ratnu odštetu i druge naknade možemo – zaboraviti.

Dakle, hrvatski političari, pravnici i povjesničari tko je kriv što agresori na Republiku Hrvatsku nisu i prema svemu sudeći nikada ni neće biti osuđeni?

Nadamo se da zbog toga nećete kriviti i one koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu! T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 2 studenoga, 2017, 18:51

  Koga zanima tko nas je napao?

  Preko Agrokora su se srpski proizvodi u hrvatskoj prodavali.
  Financirali smo time njihove MIGove, dok je naše zrakoplovstvo u komi!

  Pokrali i rasprodali su banditi šumskog maršala sve u hrvatskoj od INE do Plive!
  Prali su zajedno sa rusima preko Agrokora lovu i uvozili tajno oružje u hrvatsku koje je po cijeloj hrvatskoj sakriveno!
  Hrvatski narod su sustavno ovršili i time progonili u iseljeništvo.
  Sada ako Vlada ne pristane na ucjene i prodaje INU Rosneftu slijedi aneksija Hrvatske od Rusočetnika!

  To je sada problem: Tko će nas uskoro napasti a ne tko je to bio!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 2 studenoga, 2017, 18:54

   Odavna je To Do Rich tajno prodao Agrokor rusima!
   Sve Veleizdajnici njegovi mentori od Mesića do Manolića!

   I onda na nebu se pojavi mesija SereŠ

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 2 studenoga, 2017, 11:41

  Frano, taj upali traktor. čekaju te preko drine!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 1 studenoga, 2017, 21:02

  Odštetu umjesto da Srbi placaju nama mi njima plaćamo!
  I to preko sistemskog udbaskog koncerna koji kupuje robu u Srbiji prepakuje u hrvatsko i prodaje u svojim Konzum trgovinama!

  Krivi smo mi sto to veleizdajicima todoric, manolic, Boljkovac,spegelj, Stipetić, Mesić, račan, Radoš, Čačić, Milanović,Maras, bauk canjuga, yugosipovicitd dozvoljavamo!
  Puno tih $ugoslovena ima koji plesu kolo sa četnicima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 31 listopada, 2017, 08:27

  Javio se bolesnik Frano

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Velebit
  #5 Velebit 31 listopada, 2017, 08:26

  Tjedno hr.?Kako uvjek pisete od regiji sto je za vas regija?jeli to vama novo ime umjesto jugoslavije ?Hrvatski narod ne zanima regija Regija samo zaima vas izdajnike .A nas Hrvate samo Hrvatska Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. domoljub
  #6 domoljub 30 listopada, 2017, 20:13

  Ajmo sada gospodo pravnici bacit karte na stol…Odigrat jedan pravi poker…s kartama ispod stola da nas oni drugi ne otkriju.
  samo se zanima kako to sve namirit, a još bolje onu štetu koju su napravili VELIKI HRVATI…Ona se zove P/riv/LJaČKAtizacija…
  Gospon pavković…Malo dotaknite i tu temu, dok još ima živih”egzekutora”iz tog doba da sjednu na optuzeničku tvrdu klupu i odgovaraju za svoja zloDJELA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. FRANO
  #7 FRANO 30 listopada, 2017, 17:52

  PAVKOVI Ć NAM TUMAČI POV IJEST VJERSKOG RATA U HRVATSKOJ.MAŠALA!!!
  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM PRAVOSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA POSTADE =DOMOVINSKI RAT=
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJUA –HRAVATSAK .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA I STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.MERČEPOVA OLIMPIJADA PROTJERIVANAJ ,PLJAČKE I UBOJSTAVA GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI DOGAĐA LA SE NA ISTI NAČIN KAOK JE TO ČINIO USTAŠKI POKRET1941 GODINE NA ČELU SA LUBURIĆE..O HRVATSKIM ZLOČINIMA KOJE JE PREDVODIO I ČINIO TUĐMANOV CERIBAŠA MERČEP, NAPISO JE CIJELU KNJIGU DRAGAO HEDL I JAVNO JU OBJAVIO,JER JE DRAGO ,U DOBA TIH RATNIH DOGAĐANJA, ŽIVIO NA TOM PODRUČJU.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJIH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOGU KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE, LOMAČARA ,KRVOLOKA ,EGZARHA ZAGREBAČKE BISKUPIJE ,ODNOSNO CRKVE U HRVATA,STEPINCA,A U OVOM KRVOLIČNOM VJERSKOM RATU ,FRANJU KUHARIĆA.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA ,ODNOSN O FALANGAMA, KOJE SU B ILE I OSTALE PARAVOJNE FORMACIJE.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIRFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT, ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • russ
   russ 1 studenoga, 2017, 15:19

   eto Frano nam je sve objasnio što ima da mi mislimo što se dogodilo Frano i Miloševič se dogovorili da se igraju rata kao 41 Frano s Italijom i ćetnicima pa mi hrvati navalismo na smrdoslaviju pobismo 20000000 srba porušismo Beograd Knjaževac te ostale velelebne gradove po smradiji no ovaj put nismo napali Italiju vidi čuda i što da se više kaže ima Frano da misli za nas jašta ima da nema ma idi bre u neču napisati ja sam fini ustaša

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. an.5.
  #8 an.5. 30 listopada, 2017, 15:06

  tko je uopće i ikada “kvalificirano” izračunao visinu štete-odštete,drugo,što je sa štetom nakon I.SR ,treće,sa štetama #45. i dalje,,,ima toga u izobilju,ali mi kao mi ,daćemo im još samo da ih ne vidimo,malo morgen-oni su ameba i nebeski-vječni,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Branko
  #9 Branko 30 listopada, 2017, 13:27

  Ovo je prava tema.Zašto se šuti?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code