MORH: CERNOGORZ (NI )JE PRESTAR ZA VOJSKU

MORH: CERNOGORZ (NI )JE PRESTAR ZA VOJSKU

9. kolovoza, 2012.

15663

– Konkretno, u slučaju Giovannija Cernogorza postoji ograničavajući faktor, a to su njegove godine. Naime, gornja dobna granica za zapošljavanje u MORH-u iznosi 27 godina, a on će uskoro imati 30, ali kako je i Snježana Pejčić bila starija kad je primljena posebnom odlukom ministra obrane, vjerujem da se slično može napraviti i ovom prilikom. Ukoliko sve bude dogovoreno, a to sigurno neće biti prije nego što se predsjednik MOO-a Zlatko Mateša i suradnici vrate iz Londona, onda bi se potpisao ugovor na tri godine s mogućnošću produljenja.

Praksa zapošljavanja vrhunskih sportaša u vojsci ili policiji rasprostranjena je širom svijeta. U Italiji je to ustaljena praksa, a primjerice Britanku Heather Stanning, koja je u dvojcu bez kormilara s Helen Glover donijela domaćinima prvu zlatnu medalju na ovim igrama, nakon igara očekuje odlazak u Afganistan.

– U velikom je broju država ustaljena praksa da se sportaši zapošljavaju u vojsci, policiji ili ministarstvu financija. Kod nas je HOO zasad ugovor potpisao jedino s MORH-om, ali možda u budućnosti sličan ugovor potpišu i s MUP-om. To je jedan od načina na koji država promovira vrhunski sport, pogotovo u onim sportovima u kojima nema puno novca, pa ovakvim zapošljavanjem sportaši dobivaju određenu financijsku sigurnost. Mi trenutno zapošljavamo 21 sportaša, od kojih je 14 sada bilo u Londonu – dodao je glasnogovornik MORH-a Mislav Šimatović.

IZVOR:www.glasistre.hr T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code