Moj rat s Hrvatskom!

Moj rat s Hrvatskom!

8. kolovoza, 2011.

„Moj jedini greh je što sam kao posadu zaposlio pet Hrvata i plaćao im penziono, socijalno i druge doprinose. Pretili su mi životom kada sam razbijao granice puštanjem hrvatskih serija i muzike, a nisam se obazirao.

I sada mi Hrvatska ovako vraća. E, pa neka im moj brod ako će njime spasiti deficit“, izjavio je u ispovesti novinarki „Jutarnjeg lista“ Željko Mitrović, vlasnik „Pink internešnel grupe“
Svako leto Željko Mitrović brodom bi doplovio do Hvara, nekad s društvom, a nekad s porodicom. Uživao je na brodu, kao i u svemu što mu je omogućilo bogatstvo koje je stekao s „Pinkom“. Kupio je avione, brod, skupocene automobile. Ali, ovog leta Mitrovićeva jahta je na vezu u marini Kaštela, kod Splita. Zaplenili su je hrvatski carinici. Sada čeka licitaciju na kojoj će joj početna cena biti 23,6 miliona kuna bez carinskih tarifa.
– Nisam znao da je u suprotnosti s hrvatskim carinskim propisima o stranim plovilima da jahtom pod stranom zastavom upravlja kapetan koji je hrvatski državljanin, a kojeg sam prijavio u Hrvatskoj, isplaćivao mu platu, plaćao doprinose, kao i četvorici članova posade – kaže Željko Mitrović.

.banner_text_link { text-align: right; }.banner_text_link a { font-size: 12px; color: rgb(204, 204, 204); }.banner_text_link a span { font-size: 10px; }.banner_text_link a:hover { color: rgb(102, 102, 102); }

Taj propust već ga je stajao oduzimanja jahte „El Bosko V“, za koju je isplatio više od dva miliona evra. I koštaće ga još tri miliona, koja će na teret lizinga isplaćivati sledećih nekoliko godina, kad će na brodu već uživati neki novi vlasnik.
Mitrović će prema toj računici zbog carinskog propusta izgubiti više od pet miliona evra! Zato mu se u ponedeljak 1. avgusta smračilo pred očima kad je ugledao oglas za prodaju jahte „El Bosko V“.
– To je otimačina srpske imovine – drao se Mitrović.
– Neću nogom kročiti u Hrvatsku dok je premijerka Jadranka, baš tako napiši – premijerka Jadranka – na vlasti – ponavljao je Mitrović.
Mitrović pak tvrdi da brod nije bio zloupotrebljen.
– Korišćen je isključivo u moje rekreativne svrhe, pa to zna cela hrvatska javnost – pravda se Mitrović.
– Na primer, moja deca i supruga su prošle godine na brodu proveli čak 75 dana u kontinuitetu, što znači celo leto – navodi Mitrović.
Iz carinskog rešenja vidi se da je brod oduzet splitskoj firmi „El Bosko“, koju je Mitrović osnovao u Hrvatskoj kako bi u njoj zaposlio posadu broda. I koliko god to zvučalo bizarno, Mitrović je, kako tvrdi hrvatska carina, napravio carinski propust.
Mitrović najavljuje da će zbog jahte tri godine sprovoditi kampanju protiv Hrvatske na Televiziji „Pink“.
– Oni se iživljavaju, a šta ja da radim? Sedim i gledam? Neću. U ponedeljak (danas) dižem svih pet aviona moje kompanije „Air Pink“ s advokatskim timovima da odlete na pet različitih lokacija – u Brisel, Berlin, London, Zagreb i Strazbur – i tamo odnesu dokumentaciju o selektivnom sprovođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tela Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija. Ne dam se! – poručio je na kraju Mitrović.

 I Hitler besan zbog Mitrovića

Slučaj Željka Mitrovića bio je i tema na sednici Vlade Republike Hrvatske, kojoj je predsedavao zamenik premijerke Jadranke Kosor – Adolf Hitler. U obraćanju „članovima vlade“ Hitler je vikao zbog „slučaja jahta“ i bio tužan jer više neće dobijati besplatne ulaznice za koncerte „Granda“!!!
– Ovo je nečuvena izdaja Hrvatske! Ko će sada meni srediti karte za „Grand“? Vas boli uvo jer ste svi već bili! A tek što sam naučio kako se sve pevačice zovu – besneo je Hitler na „ministre“.
Snimak parodije možete pogledati na „jutjubu“ pod nazivom „Sastanak Vlade Republike Hrvatske“.

D. Tripić

Izvor.alo.rs

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code