MLADI PISAC DAVOR IVANKOVAC NA BEČKOM SAJMU KNJIGA

MLADI PISAC DAVOR IVANKOVAC NA BEČKOM SAJMU KNJIGA

12. studenoga, 2013.

 

davor ivankovac

Šesti po redu bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN ove će se godine održati neposredno nakon zagrebačkog Interlibera, naime od 18. do 24. studenog.  Ovogodišnji je sajam kao i prošle godine popraćen manifestacijom pod nazivom “Književni tjedan” koja je protekle godine privukla brojnu publiku, izdavače i autore.

Bečkoj će se publici u okviru „Književnog tjedna“ 22. studenog predstaviti i mladi hrvatski književnik Davor Ivankovac sa svojom zbirkom poezije intrigantnog naziva „Freud na Facebooku“.  Davor Ivankovac rođen je u Vinkovcima 1984., gdje je pohađao osnovnu i srednju školu, a potom Filozofski fakultet u Osijeku. 
 Njegovu zbirku pjesama „Freud na Facebooku“ po riječima književne kritike odlikuje upečatljiv spoj liričnosti i cinizma, pjesnički tekst prostor je uranjanja u različite dimenzije zbilje, od one osobne, preko virtualne i književne do neizbježne društvene i povijesne, o čemu se progovara beskompromisnom žestinom, ali i potrebnom sugestivnošću pjesničkoga jezika.

Kao glavno mjesto održavanja ovogodišnje bečke knjiške jeseni poslužit će Bečki velesajam tj. njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije.

Bogat program s preko 300 autora i jednako toliko izlagača nudi mnogo noviteta, a  zvijezde ovogodišnjeg bečkog sajma knjiga su međunarodno priznati autori kao što su Per Olov Enquist, Leon de Winter, Viktor Jerofejev, Tanja Maljartschuk, Mahmud Doulatabadi, Jaroslav Rudiš te István Kemény.

Svečano otvorenje sajma održat će se 18. studenog, a gost govornik je njemački odvjetnik i pisac Ferdinand von Schirach koji će predstaviti svoju novi roman pod nazivom „Tabu“. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code