MLADEN PAVKOVIĆ O FERALOVCIMA, ANTIFAŠISTIMA, UDBAŠIMA I PUPOVCIMA

MLADEN PAVKOVIĆ O FERALOVCIMA, ANTIFAŠISTIMA, UDBAŠIMA I PUPOVCIMA

14. svibnja, 2014.

pavkovic 0

Mogu se svi bivši “feralovci”, udbaši, tzv. antifašisti i pupovci pjeniti, derati i škrabati po novinama koliko hoće o prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu (rođen 14. svibnja u Velikom Trgovišću), ali ovaj će čovjek u hrvatskoj povijesti ostati zabilježen zlatnim slovima, kao jedan od najvećih sinova hrvatskog naroda. Što bi se početkom devedesetih dogodilo s Hrvatskom i Hrvatima da nije bilo Tuđmana? Tada, kad je Račanova svita čak napustila saborske klupe u nadi da Hrvatska nikada ne će biti to što je danas, srpska čizma bi nas pregazila, od Vukovara, Zagreba pa do Dubrovnika.

Tijekom Domovinskoga rata svi ti koji se sada s toliko mržnje osvrću na lik i djelo, dr. Franje Tuđmana, uglavnom su bili na strani Jugoslavije, prikrili su se u neka skladišta, pravili su se mirotvorcima ili su pobjegli na “studiranje” ili  svojim tetama negdje u inozemstvo. Bilo je i takvih poput Mesića i Manolića koji su neprestano držali “fugu u džepu” i za koje je bilo samo pitanje vremena kad će pokazati svoje pravo lice – domaćih izdajnika. A Tuđman je neprestano isticao da smo “samo jedinstvom domovinske i iseljene Hrvatske, mogli uspostaviti samostalnu i demokratsku nezavisnu hrvatsku državu, mogli smo stvoriti oružanu silu koja je oslobodila sve središnje hrvatske krajeve, koja je oslobodila Knin, taj stari hrvatski kraljevski grad u kojem je stolovao kralj Zvonimir, u kojem je bilo sijelo i hrvatskog biskupa kad se Hrvatska biskupija protezala  tada sve do Drave”. I kad je još bio Vukovar pod srpskom čizmom, Tuđman je upozoravao svijet i okupatora, da ga možemo osloboditi svojom vojskom, ali prvenstvo je bio za to da se to dogodi na miran način, bez suvišnih žrtava, ali ako to ne će biti moguće tada će, rekao je Tuđman, opet biti ne samo novih oluja, nego i novih gromova. I bio je, kao i uvijek u pravu. Hrvatska vojska, pod njegovim zapovjedništvom, mogla je osloboditi i oružjem Vukovar, ali tada bi poginuo veliki broj Hrvata i tri puta više Srba, Crnogoraca, pripadnika zloglasne JNA i domaćih izdajica, što se na kraju ipak nije dogodilo. Srbi i te domaće izdajice trebale bi Tuđmanu podići spomenik do neba, jer ih je spasio od sigurne smrti ili progona čekajući godinama da Vukovar bude oslobođen na miran način.

Oni koji se svih ovih godina, a poglavito nakon Tuđmanove smrti (umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu), obrušavaju na prvog hrvatskog predsjednika, ti zeleni ili crni vragovi, ipak ne žele otići iz Hrvatske, iako neprestano bljuju po Domovinskome ratu, hrvatskim braniteljima i načinu na koji je nastala Republika Hrvatska, a jednom nogom (što je svjetski fenomen) žive i rade na čak tri različita mjesta: u Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Srbiji! Tuđman je prije svoje prerane smrti iznio i objašnjenje zbog čega su se u naše redove uvukli bivši udbaši i slični. Rekao je: “Ova vlast, HDZ-ovska vlast nije mogla graditi društvo s drugim ljudima, s drugim narodom, nego s onim ljudima koje je zatekla. I prema tome, sva rješenja za otklanjanje slabosti, za uvođenje pravnoga poretka koji će osigurati podjednake mogućnosti za sve, za svakog čovjeka, za svaki kraj, sve to ovisi o nama, sve to ovisi o našoj odlučnosti da sve zloporabe, sve nepodopštine svim mogućim i odlučnim koracima uklanjamo, i da znamo da će nam život danas i sutra, naša budućnost ovisiti o nama samima”.

Tuđman, da je ostao živ, sigurno ne bi dopustio da nam tolike “fukare” prave cirkus od države, već bi oni davno završili u ropotarnici. Stoga, sjetimo se da je često znao govoriti da “imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni” te da “čuvamo to što smo stvorili i znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama”.

Da, bio je u pravu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 28 rujna, 2016, 19:42

  POŠTOVANI I NEUKI STEPINČEVSKI TALIBAN,PAVKOVIĆU,DOMA I NA VJERNAUK!!!
  PAVKOVI Ć NAM TUMAČI POV IJEST VJERSKOG RATA U HRVATSKOJ.MAŠALA!!!
  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM PRAVOSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA POSTADE =DOMOVINSKI RAT=
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJA –HRAVATSAK A.
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ,ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA I STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.MERČEPOVA OLIMPIJADA PROTJERIVANAJ ,PLJAČKE I UBOJSTAVA GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI DOGAĐA LA SE NA ISTI NAČIN KAK JE TO ČINIO USTAŠKI POKRET1941 GODINE NA ČELU SA LUBURIĆE..O HRVATSKIM ZLOČINIMA KOJE JE PREDVODIO I ČINIO TUĐMANOV CERIBAŠA MERČEP, NAPISO JE CIJELU KNJIGU DRAGAO HEDL,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR, I JAVNO JU OBJAVIO,JER JE DRAGO ,U DOBA TIH RATNIH DOGAĐANJA, ŽIVIO NA TOM PODRUČJU.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA. I DRUGU ,NJAVAŽNIJU ČINJENICU TREBA OVDJE SPOMENUTI , DA SE KAŽE ,DA JE STAJAĆA JUGOSLAVNESKA VOJSKA MIROVALA U SVOJIM KASRNAMA PO CIJELOJ HRVATSKOJ ,OSIM IZNIMAKA ,GDJE SU DOŠLI NADOBUDNI KRVOLOČNI ,STEPINČEVSKI KATOLICI I TRAŽILI DA IM SE CIJELA KASARNA ,JEDNIOSTAVNO PREDA. TO SE DESILO U SINJU I TAMO SE VOJSKA BRAN ILA ,JER SU TO BILI VOJNICI ROČNICI ,SVAK TRŽIO SVOJE SPASEN JE ,A I NJIHOVI KOMNDANTI SU SE TAKO PONIJEL,PA JE KAO ŽRTAV SVEGA TOGA STRADALA ŠKABRNJA. ŠKABRNJA JE UZELA PUŠĆICE I SUPROSTAVILA SE MASI VOJNIKA KOJ ,U TOJ KONFUZNOJ SITUACIJ TRAŽA SPAS ,JER SU OSJETILI DA DRŽAVA , ONA SOCIJALISTIČKA VIŠE NE DJELUJE OSIM RAZBOJNIČKIH GRUPA ,PODIJELJENIH PO VJERI I NACIJI. A MILOŠEVIĆ I TUĐMAN
  SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI(4O) ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA,A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI ,A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO-A U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJIH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOG KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE, LOMAČARA ,KRVOLOKA ,EGZARHA ZAGREBAČKE BISKUPIJE ,ODNOSNO CRKVE U HRVATA,STEPINCA,A U OVOM KRVOLIČNOM VEJERSKOM RATU ,FRANJU KUHARIĆA.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA.,ODNOSN O FALANGAMA KOJE SU BILE I OSTALE PARAVOJNE FORMACIJE.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT, ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 16 svibnja, 2014, 01:43

  Naivci !!!
  Sve shto se desilo
  I sve shto se danas deshava
  Remek djelo je
  Inkmetencije KPJ
  A sad si mislite koliko ste svi vi ostali
  GLUPI !!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code