MLADEŽ HČSP-a ZA KUPOVINU NA TRŽNICAMA

MLADEŽ HČSP-a ZA KUPOVINU NA TRŽNICAMA

14. rujna, 2013.

 

Mladež HČSP-tržnica-1 640x435

Dana 13. rujna zagrebačka Mladež HČSP-a pokrenula je kampanju pod nazivom “Kupujmo na tržnici”. Mladež je kampanju započela podjelom letaka na Trgu bana Jelačića te na zagrebačkoj tržnici Dolac. Kampanju će Mladež idućih dana nastaviti dijeljenjem letaka ispred ostalih zagrebačkih tržnica te dragovoljnim lijepljenjem plakata kojima se Zagrepčane poziva da kupuju na tržnicama. Proglas Mladeži HČSP-a prenosimo u cijelosti:

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mali proizvođači i trgovci nepravedno su dovedeni na tržište velikih multinacionalnih kompanija i korporacija. U takvoj situaciji gdje se većina tržišta bazira na enormnom uvozu, prodavači na našim tržnicama dovedeni su u najtežu situaciju u povijesti.

Kako je država odavno stala na stranu krupnog kapitala, suludo je od nje očekivati da pomogne malim proizvođačima i trgovcima. Dokaz za to je i nasilno uvođenje fiskalizacije na tržnice. Stoga, potrebna nam je općenarodna samoorganizacija i solidarizacija.

Pozivamo Vas da se solidariziramo s malim proizvođačima i trgovcima, kojima je pomoć danas potrebnija nego ikada, te da potrebnu hranu u što većoj mjeri kupujete na našim tržnicama. Zaobiđite velike trgovačke centre u kojima se prodaje strana roba sumnjivog podrijetla i loše kvalitete. Kupnjom hrane na tržnicama ne samo da pomažemo prodavačima na tržnici, već i sebi osiguravamo kvalitetne i zdrave domaće proizvode te pomažemo oporavku uništene hrvatske privrede.

Kupujmo zdravo. Kupujmo domaće. Spasimo Hrvatsku!

Frano Čirko, predsjednik Mladeži HČSP-a T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code