MLADEŽ HČSP-a PROTIV MINISTRA  JOVANOVIĆA

MLADEŽ HČSP-a PROTIV MINISTRA JOVANOVIĆA

26. veljače, 2013.

hcsp studenti1

Mladež HČSP-a se protivi najavljenom poskupljenju studentske prehrane i smještaja. Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa taj potez opravdava time da su cijene iste već 14 godina. Toj odluci prethodila je i smjena ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra, institucije koja je nagomilala svoj dug od 121 milijun kuna.

Vrlo je neodgovorno nagomilane dugove svaliti na leđa studenta i to poskupljenjem esencijalnih životnih potreba kao što su hrana i smještaj. Studenti ne smiju biti žrtve neodgovorne politike Studentskog centra i Ministarstva, te bespomoćni promatrači rješavanja problema te loše politike. Studenti nisu krivci za nagomilane dugove, već su za to krivi isključivo Studentski centar i Ministarstvo. Stoga, tražimo od njih da rješenje ovog problema nalaze u uzrocima problema, a ne u udaranju po džepovima studenata. Kao primjer navodimo informaciju da od 1000 zaposlenih u Studentskom centru, njih 200-njak jest stalno na bolovanju. Za taj problem nisu krivi studenti, a rješenje tog problema sigurno nije poskupljenje hrane i smještaja.

Također, neistinite su izjave ministra Jovanovića da se cijene studentske prehrane i smještaja već 14 godina nisu mijenjale. Na tisuće sadašnjih i bivših studenata svjedoci su poskupljenja studentskog smještaja od prije tri godine kada se cijena smještaja od 80 do 120 kuna mjesečno povećala na do 300 kuna mjesečno. Također, prije godinu dana uvedene su naknade za useljenje i iseljenje od 100 kuna o kojima studenti prethodno nisu bili obaviješteni. Cijena prehrane se nije mijenjala, no sve su češći prigovori studenata da su porcije hrane sve manje.

Molimo ministra Jovanovića da obustavi ovu odluku, te da pokaže da ova Vlada ima i malo one socijalne komponente iz svoga imena. Hrana i smještaj su zadnje stvari koje bi smjele poskupjeti.

S poštovanjem,

Frano Čirko, predsjednik Mladeži HČSP-aT

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Pila
    #1 Pila 28 veljače, 2013, 09:12

    E moj Frano, zar ne znaš da je najlakše tuđi k…..m mlatiti po trnju. Lako njima, iza sebe imaju vojsku i policiju, a što je najgore i tupav narod.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code