MLADEŽ HDZ-a: GLASNO NE ĆIRILICI U VUKOVARU

MLADEŽ HDZ-a: GLASNO NE ĆIRILICI U VUKOVARU

25. siječnja, 2013.

Ne ćirilici u Vukovaru

Je li razumno samo desetljeće i pol nakon dolaska Vlaka mira u Vukovar u tom Gradu heroju, simbolu hrvatskih patnji, uvesti dvojezičnost? Nije! “Crvena” koalicijska vlast ispisivanjem službenih natpisa na ćirilici vrijeđa naš nacionalni ponos, braniteljsku žrtvu u Domovinskome ratu, a posebno one koji su u stvaranje nezavisne domovine utkali svoje živote.

Prava nacionalnih manjina, pa tako i Srba, u Hrvatskoj su na izuzetnoj visokoj razini i jednoj od najviših u modernoj Europi. Ustavni zakon o dvojezičnosti koji će se uskoro manifestirati pojavom ćirilice u javnome životu Vukovara kao da ima za cilj probuditi strasti između Hrvata i Srba i ugroziti njihov miran suživot.

Zbog vukovarske ratne i ne toliko davne prošlosti Mladež HDZ-a Osječko-baranjske županije smatra da nije trenutak za dvojezičnost i da primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu dvopismenosti treba odgoditi. Bio bi to doprinos daljnjem razvoju dijaloga mladih Vukovaraca različite nacionalnosti, koje nije uputno uvlačiti u ovakve podjele.  

Očito je kako uvođenjem dvojezičnosti Kukuriku vlada zapravo želi skrenuti fokus javnosti s mnogo većih, egzistencijalnih problema koji opterećuju istočnu Slavoniju – od ogromne galopirajuće nezaposlenosti do posrnuloga gospodarstva, porezne agresije i premalih plaća.

Goran Soldo, mag.oec.

predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a

i predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županijeT

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dejan
  #1 Dejan 27 siječnja, 2013, 20:02

  Iskompleksiranim ljudima poput ovih koji su i napisali ovaj tekst bi porucio da nauce znacenje reci DEMOKRACIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. rista
  #2 rista 27 siječnja, 2013, 09:40

  Od SDP-a je jedino gori HDZ. Gdje je kraj licemjerstvu te najizdajničkije stranke u povijesti hrvastkoga naroda. Najprije sve pokradu, rasprodaju, izruče generale, uvedu SDSS u vlast i s njima glasuju za ćirilicu u Vukovaru, a sada imaju obraza govoriti protiv ćirilice. Može li jadnije???

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code