MILOŠ MILOŠEVIĆ OBUČAVAO SPASIOCE CRVENOG KRIŽA

MILOŠ MILOŠEVIĆ OBUČAVAO SPASIOCE CRVENOG KRIŽA

20. listopada, 2014.

20141017 112041-web Custom

Izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević prisustvovao je  uvodnom tečaju za osposobljavanje spasilaca u otežanim uvjetima.

Hrvatski Crveni križ je organizirao uvodni tečaj za osposobljavanje spasilaca u otežanim uvjetima od 16. do 19.listopada  u Delnicama.

Uvodni tečaj je  trajao četiri dana i provodio  se kroz teoretska predavanja, te praktične vježbe i simulacije na tekućoj rijeci i jezeru. Na tečaju u Delnicama sudjelovalo je  13 licenciranih spasilaca, a među njima i pripadnici Hrvatske obalne straže, te četiri instruktora spašavanja.

Hrvatski Crveni križ ima za cilj ustrojiti interventne spasilačke jedinice za spašavanje na vodi koje su u stanju brzo reagirati na situaciju i izvršiti akcije spašavanja kao sastavni dio pripreme i odgovora na katastrofe. Jedna ovakva peteročlana jedinica sudjelovala je u akcijama spašavanja na području Siska tijekom poplava u rujnu ove godine.

S ciljem pripreme spasilaca na spašavanje iz vode u izvanrednim uvjetima (nevrijeme i veliki valovi na moru, poplave na rijekama), pokrenut je projekt edukacija za spašavanje iz vode u otežanim uvjetima.

U edukaciju su mogli biti uključeni samo spasioci sa važećim uvjerenjem za spašavanje na otvorenim vodama Hrvatskog Crvenog križa. Proces edukacije traje godinu dana, a sastoji se od uvodnog tečaja i tri višednevne vježbe u stvarnim uvjetima.

Nakon uspješnog usvajanja svih zadanih dijelova edukacije polaznici edukacije stekli su Uvjerenje za spasioca u otežanim uvjetima Hrvatskog Crvenog križa. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code