MILKA FORCAN IZ DELTE U NARODNO POZORIŠTE

MILKA FORCAN IZ DELTE U NARODNO POZORIŠTE

18. prosinca, 2012.

 Milka Forcan foto

Rešenjem Vlade Srbije donetim u četvrtak, samo dan pošto je uhapšen Miroslav Mišković, bivša potpredsednica Delta holdinga Milka Forcan imenovana je za člana upravnog odbora Narodnog pozorišta kao nagradu za saradnju s državnim organima.

Istim rešenjem, koje je potpisao premijer Ivica Dačić, za predsednika UO imenovan je dramaturg Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a za ostale članove Aleksandar Obradović za koga je navedeno da je „master ekonomista, viši stručni saradnik šefa kabineta Kancelarije predsednika Republike“, reditelj Živorad Ajdačić, suvlasnik kompanije za distribuciju boja i lakova Ehom Jovo Milošević, glumica Nadežda Blam i solista opere Ljubodrag Begović.

Uz ime Milke Forcan, Vlada je navela da je diplomirani ekonomista i direktor firme Form Communication iz Beograda. Prema podacima Agencije za privredne registre, ta firma je u vlasništvu istoimene ofšor kompanije registrovane u američkoj državi Delaver, a Forcanova je podnosila sva dokumenta za promenu statusa tako da se može pretpostaviti da nije samo direktor već i vlasnik.

Milka Forcan je u Delta holdingu radila od 1992. do 2010. godine, a od 2003. do 2008. bila je potpredsednica te kompanije, upravo u vreme kada su se desile sporne privatizacije zbog kojih je uhapšen Mišković. Javnosti je ostalo nepoznato zašto su Forcanova i Mišković prekinuli saradnju, sem što su tužili jedno drugo zbog vlasništva nad Jugohemijom i Maksijem.

IZVOR:www.e-novosti.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. sasko
    #1 sasko 31 prosinca, 2012, 07:24

    Zvuči kao Piruška Canjuga na mjestu ravnateljice HNK?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code