MI SMO ODGOJITELJICE, A NE TETE-pismo odgojiteljice iz Zagreba

MI SMO ODGOJITELJICE, A NE TETE-pismo odgojiteljice iz Zagreba

14. ožujka, 2014.

Poštovani,

pohvale što ste objavili članak U VRTIĆU STRAVE TETE PLAČU VIŠE OD DJECE.
Bilo je i vrijeme da se javnost upozna s ovom pričom koja traje već godinama. Nadam se da će se nakon objave Vašeg članka poduzeti konkretne mjere po pitanju zaštite odgojitelja jer je žalosno da se nemaju kome obratiti i da im svi zatvaraju vrata. Sve je izglednije da će privatno morati podnijeti tužbu protiv navedene ravnateljice.

Ono što ja želim reći Vama, odnosno autoru ovog članka Damir Kramarić jest da riječ “tete” u naslovu zamijenite s rječju “odgojiteljice”. Naime, one nisu za Vas tete, one su za djecu tete, za Vas su one prvostupnici ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, iliti odgojiteljice, a neke od njih su i magistri. Na višem položaju od Vas samog i onda ih Vi riječju “tete” omalovažavate, diskriminirate, ponizujete i time degradirate njihovu profesiju. Nije u redu da jedan novinar koji je završio fakultet (bar se nadam) ne zna stručan naziv za navedeno zanimanje, to je standardni književni jezik kojim bi se Vi novinari trebali služiti, a ne da vas čitatelji upućuju na to. Ovom riječju Vi umanjujete svoju profesiju jer ste ispali neprofesionalni. Pretpostavljam da sam ja jedina koju je riječ “tete” zasmetalo i ovako Vam se obratila, ali vjerujte Vaš članak se širi viralno društvenim mrežama i dosta se kolegica ljuti što je u naslovu riječ “tete”, a ne odgojiteljice. Pretpostavljam da bi i Vama zasmetalo kada bi Vas netko nazvao PISKARALO. 
U nadi da ćete promijeniti riječ u naslovu ili bar ubuduće pripaziti na to, 

srdačno Vas pozdravljam.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. AXA
  #1 AXA 6 travnja, 2014, 07:36

  Potrebno je da se odgajatelji povežu, da se na netu izradi stranica gdje bismo mogle surađivati na stručnoj razini ali i iznositi probleme koji nas sustižu u ovim teškim vremenima i kojih je sve više i više. Teško je kada radiš najbolje što možeš, daješ sve od sebe, iscrpiš sve snage al stalno je prisutan taj pritisak- sa svih strana-od ravnatelja preko roditelja,čak i od ostalog tehničkog osoblja. Najmanje što mogu poželjeti SVIMA koji uživaju u maltretiranju je da se jednom nađu u poziciji žrtve,da barem na tren osjete strah,nemoć i bol.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. AXA
  #2 AXA 6 travnja, 2014, 07:35

  Bravo, kolegice- BRAVO ! Moram priznati da je i mene zasmetalo to “tete”, međutim toliko sam sretna da je napokon istina išla u javnost da sam to jednostavno zanemarila.I sama radim u vrtiću gdje je slična situacija- mobbing je neizdrživ, odgojitelji se maltretiraju nemilosrdno ali nitko nema hrabrosti kao kolegice iz Foke.Nekada se pitam kakva je satisfakcija gaziti po nekome, maltretirati, vrijeđati, vikati…..i zašto na odgajatelja ? Od kuda tolika mržnja ?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code