Merlin otkazuje koncert u Beogradu?

Merlin otkazuje koncert u Beogradu?

19. listopada, 2011.

merlin-v

Pevač Dino Merlin razmišlja o odlaganju koncerta u Beogradu zbog paljenja zastave Bosne i Hercegovine u Novom Sadu u znak protesta zbog njegovog nastupa, javio je sarajevski Depo portal.

– Počeo je da razmišlja o odgađanju koncerta, ali za sada držimo situaciju pod kontrolom i koncerta će biti – izjavio je jedan od članova tima zaduženih za Merlinov koncert u Beogradskoj areni 25. novembra.
Ekstremisti iz Srpskog narodnog pokreta „Naši“ zapalili su zastavu BiH i snimak paljenja objavili na sajtu “jutjub”. Merlin u Beograd dolazi prvi put posle rata, a ekstremni nacionalisti ga optužuju da je u ratu širio mržnju prema Srbima i „promovisao muslimanske paravojne formacije“. Kao argument navode Merlinovu pesmu „Da te nije Alija“, koju je napravio u čast Alije Izetbegovića. Pripadnici pokreta zapalili su BiH zastavu ispred velikog grafita sa likom Ratka Mladića. Novosadska policijea navodi da u Novom Sadu ne postoji takav grafit i da nemaju saznanja da se paljenje zastave BiH desilo na teritoriji njene odgovornosti.

Izvor:www.alo.rs

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code