MARKO VOJKOVIĆ PREGOVARA OKO KUPNJE UDJELA U EPH

MARKO VOJKOVIĆ PREGOVARA OKO KUPNJE UDJELA U EPH

11. ožujka, 2012.

vojkovic_marinac7-161208
Stipe Orešković na izlasku iz najvećeg domaćeg novinskog imperija

 

Piše: Jasna Babić

Kako je hrvatski teren, uz najmoderniju birokratklu pismenost,  nadalje pozornica  snažne usmene predaja i dojavljivanja, tako su odnosi njezinih političko-poslovnih elita u priličnoj mjeri transparentni još u fazi kovanja planova.
Prema pouzdanim, mada službeno nepotvrđenim izvorima, Marko Vojković, vlasnik tvrtke Emporion, koja ubire prihode od  realizacije ZAMP-a,  ovih dana još dvoji  oko ulaska u EPH. Preciznije, modeliraju se planovi da Emproion ili neka njemu bratska tvrtka kupi udjel u vodećoj novinskoj korporaciji na obostrano zadovoljstvo kupca i prodavača. Njezinom vlasniku Ninoslavu Paviću, koji se  ne može oporaviti od mrtvoga tržišta nekretnina, nedostaje likvidnih sredstava. Istodobno se  Vojkoviću novac obilato  slijeva po  sili Zakona, bez obzira na krizu državne blagajne  i samrtni hropac  radno-poduzetničkoga društva.  Spasonosni recept za  opstanak  giganta tiskanoga izdavaštva, nasuprot  jeftinoga i nekontroliranog  Interneta, toliko je bjelodan da ne treba daljnjih objašnjenja.


VAMPIRSKI ZAMP  

Naime, EPH-u je neophodna lova koja presuđuje na marketionškom tržištu.  Može je steći  samo novcem  vampirskoga Zakona koji silom „pravne države“ isisava društveni organizam.  
Valja, međutim podsjetiti na kontinuitet koji je nadživio Ivu Sanadera, tobože prijelomnu političku figuru  prema boljim i pravednijim vremenima. Još u Sanaderovo doba Marko Vojković, životni prijatelj Ive Josipovića, duhovnoga oca formule ZAMP-a, ušao je s Pavićevem u čvrsti  ortakluk.

Kao osnivač i vlasnik Adriatic.net  sudjelovao je u „kombinacijama“ za dokapitalizaciju dalamtinskoga dnevnika u  vlasničko-pravnoj  transformaciju u Pavićevu korist.   


VOJKOVIĆ ULAZI OREŠKOVIĆ IZLAZI

Kako neslužbeni izvori kažu, najnovija kupoprodajna operacija s Vojkovićem odvija se u  pripremama za povlačenje Stipe Oreškovića iz EPH-strukture. Stipe Orešković je bio jedan od najbolje pozicioniranih ljudi u najvećem domaćem privatnom novinskom imperiju, oko devedeset isuća kuna mjesečno iznosile su mu rate kredita. T

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. taraba
  #1 taraba 24 ožujka, 2012, 11:52

  Ono što se da išćitati iz ovog teksta je da će uskoro doći do sukoba na relaciji Pavić-Vojković. Šoping koji je najavljen u ovom tekstu to sigurno neće izmjeniti!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. dr.sc.
  #2 dr.sc. 16 ožujka, 2012, 21:19

  Doktor Obradović otkriva: Pet Josipovićevih trikova kojima je obmanuo hrvatsku javnost,vrišti s naslovnice portala http://www.index.hr

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. KONGLOMERAT
  #3 KONGLOMERAT 12 ožujka, 2012, 13:40

  Josipovićev prijatelj je vlasnik sporne privatne tvrtke Emporion koja uzima desetke milijuna godišnje na ime zaštite prava autora muzike. “Zapjevao” je neobičnu tezu – isplati li se Emporionu uopće posao sa ZAMP-om? Šteta što si sam nije odgovorio na to pitanje, jer se ispostavilo da su u samo tri godine – i to krizne! – uspjeli uprihodovati 111,5 milijuna kuna. Bilo bi zanimljivo da je kazao je li mu to dosta ili bi on još. Ovo je, naime, čovjek čiji su apetiti prilično veliki. U zlatno doba Ive Sanadera, i uz potporu Europapress Holdinga koji je bio vlasnik polovice konglomerata turističkih agencija Adriatica.net. Adriatica.net na čelu s Vojkovićem praktički je očistila većinu manjih turističkih agencija na hrvatskom tržištu, a preuzela je neke čak i na slovenskom, piše Ana Benačić.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. bonton
  #4 bonton 11 ožujka, 2012, 10:17

  Zanimljivo,međutim, jučer nije dao intervju Jutarnjem nego Večernjem listu.I taj je bio sukreator i ogledalo hrvatskog turizma kroz firmu Adriatica.net? Koji igrokaz…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jugoton
  #5 Jugoton 11 ožujka, 2012, 09:56

  Uvidom u sudski registar vidi se da osnovano 9 (slovima: devet) tvrtki s naziovom Emporion i imaju istu vlasnicku strukturu. Govoreci poslovnim jezikom, takve stari se obicno rade za preljevanje iz supljeg u prazno,da se ne izrazim ozbiljnijim pravnim rjecnikom…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code