MANE U SVOM SELU SVAKOJ OBITELJI DAJE 70 EURA MJESEČNO, IZGRADIO ŠKOLU I BOLNICU

MANE U SVOM SELU SVAKOJ OBITELJI DAJE 70 EURA MJESEČNO, IZGRADIO ŠKOLU I BOLNICU

22. lipnja, 2022.

 

Sadio Mane uskoro će napustiti Liverpool i prijeći u Bayern, s kojim će potpisati trogodišnji ugovor. Senegalac će u Bayernu imati astronomsku plaću, više od milijun eura mjesečno, i moći će bez problema nastaviti raditi ono što radi već godinama, a što nekako prolazi ispod radara.

Mane, naime, nikad nije zaboravio odakle je potekao te je napravio nevjerojatne stvari za svoje rodno selo Bambali u Senegalu.

Izgradio je osnovnu školu, to ga je koštalo 250.000 eura, ali nije se na tome zaustavio. Izdvojio je 530.000 eura za izgradnju bolnice koja je opremljena najsuvremenijom opremom za afričke standarde.

Usput se pobrinuo da cijelo selo, u kojem živi oko 2000 ljudi, ima 4G internet, otvorio im je i poštanski ured, a trenutačno je u tijeku izgradnja benzinske postaje.

Također, svakoj obitelji mjesečno šalje džeparac od 70 eura, a zbog njegove inicijative djeca iz sela imaju besplatnu odjeću.

Zanimljivo je kako je počeo Maneov nogometni put. Otac mu je bio muslimanski svećenik (imam), koji mu je u ranom djetinjstvu branio da se bavi sportom, a kad je Sadio imao sedam godina, otac mu je preminuo. U dobi od 15 godina pobjegao je od kuće, počeo igrati za klub M’Bour, a kasnije i za Generation Foot.

Kad je imao 19 godina, doveo ga je Metz, ali nakon što je taj francuski klub ispao iz lige, javio se Red Bull Salzburg i tu je krenuo njegov streloviti uzlet. Poslije dvaju sezona u Austriji prešao je u Southampton, a 2016. ga je kupio Liverpool, s kojim je osvojio sve što je mogao.

Iako ima još godinu dana ugovora s Redsima, odlučio je da je vrijeme za novi izazov, pokrenuo priču oko transfera u Bayern i karijeru bi trebao nastaviti u redovima bavarskog giganta.

IZVOR: www.gol.hr  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code