MALA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA I KULTURE

MALA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA I KULTURE

12. srpnja, 2013.

Novi Vinodolski

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, započet će 15. srpnja dvadeset i prva po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole odvijat će se u Hostelu Villa Rustica do 26. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna, filmki kutić, parlaonica, pričaonica) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji je program okupio 76 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz čak 19 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Kanade, Ujedinjeni Arapski Emirati, Švicarske, Poljske, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Belgije, Mađarske, Nizozemske, Poljske, Vojvodine, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Škola traje do 26. srpnja i završava svečanom završnom priredbom, na kojoj će polaznici pokazati, na zanimljiv način novostečena znanja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code