MAJKE VUKOVARA PRED ZIDOM BOLI

MAJKE VUKOVARA PRED ZIDOM BOLI

27. ožujka, 2013.

Spomenik Glas Hrvatske Zrtve-Zid Boli

Svako godine za Božić i Uskrs, majke poginulih i nestalih hrvatskih branitelja dođu u Zagreb, polože cvijeće i  zapale svijeće pred zid boli na Mirogoju, pomole se u crkvi Sveta mati slobode i vrate svojim domovima. Njima se priduže i neke majke, žene i djevojke koje nisu izgubile svoje najmilije, pa taj skup, druženje i misno slavlje u zavjetnoj crkvi izaziva tiho divljenje.

Hodičašćenje do zida boli i crkve Mati slobode, organizira Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, kojoj je na čelu Ljiljana Alvira.

Ovogodišnje okupljanja pred zidom boli i molitvi u crkvi, bilo je pod pokroviteljstvom Minstarstva branitela i gradskog resora za branitelje.

Incijativa okuplja šest udruga, a glavna udruga je  Majke Vukovara.  Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ljiljana Eliva.  

Ante Matić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. Ante Matić
    #1 Ante Matić 28 ožujka, 2013, 06:22

    Moj tekst je iskasapljen i kraćen. Iz teksta su izbačeni najvažniji podaci.Kad se tekst krati, mora ostati ono najbitnije, istina i elementari podaci o čemu se radi. U ovom slučaju toga nema. Nemojte mi to više činit. Bio sam taj dan s njima kod zida boli, u crkvi i na druženju, pa kad pročitaju, čudit će se kako sam to ja napisao, bez veze i bez ikakva smisla.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code