LJUPKO TVRDI: Džajić može da uči od Mamića

LJUPKO TVRDI: Džajić može da uči od Mamića

6. siječnja, 2013.

aleksandar-jankovic-dragan-dzajic-zoran-stojadinovic-crvena-zvezda-pojacanja-1356731345-246895

ZAGREB – Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić je neprikosnoven kada je u pitanju jeftina kupovina, a preskupa prodaja igrača.

Hrvatski Večernji list navodi da je Evropom nekada tako harao predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić. On je nekada poslovao sa svetskim gigantima, prodajući im genijalne igrače Prosinečkog, Savićevića, Mihajlovića, Pančeva, Stankovića, ali i “maglu” poput Perice Ognjenovića u Real.

Ono što je nekada bila izreka “ima para kao Džajić”, sada je “dabogda me prodao Mamić”, čak i pored provizije od 30 odsto.

“I Džajić i Mamić imaju oko da prepoznaju mladog igrača, dobro nanjuše ko će postati svetska klasa. Džajić je taktičniji, smireniji, staloženiji, dok je Mamić ‘hodajuća eksplozija’. Treba mu priznati da je Dinamu doneo ogroman novac i učinio ga najuspešnijim klubom na prostoru bivše Jugoslavije”, rekao je Ljupko Petrović koji je radio i s Mamićem i Džajićem.

“Mamića sam doživeo kao čoveka koji neizmerno voli svoj klub. Video sam ga kako prati Dinamove utakmice, kako se nervira, protestira, psuje. A sve u dobroj nameri. Kada sam dolazio u Lokomotivu, osvojio me za dva minuta. Jednostavno, kad Mamić zove, to se ne odbija”, dodao je Petrović.

On je istakao da Džajić, koji je ponovo izabran za predsednika Zvezde, može mnogo da nauči od Mamića.

“Kad je u pitanju prodaja igrača, svakako. Tu žicu, taj smisao za biznis kakav ima Mamić nema puno fudbalskih radnika”, rekao je Petrović.
http://www.kurir-info.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code