LJEVIČARI BULAZNILI O DESNICI

LJEVIČARI BULAZNILI O DESNICI

6. siječnja, 2013.

 

dp~1

Okrugli stol o desnoj perspektivi u Hrvatskoj

Piše: Ante Matić

U Novinarskom domu u Zagrebu upriličen je 3. siječnja 2013. okrugli stol pod bombastičnim pitanjem: Štoje desnica danas u Hrvatskoj?

Povod okruglom stolu poslužila je netom izišla knjiga Nevena Sesardića

Iz desne perspektive.

Iz te njihove lijeve perspektive, za ćoškastim stolom sjedili su mahom hrvatski ljevičari, s izuzetkom dvojice: Neven Sesardić, Zvonimir Despot, Marija Grbeša, Milan Ivkošić, Igor Zidić, Tonči Kursar, Nenad Ivanković, Tomislav Sunić, Božo Kovačević i Željko Lovrinčić. Kako su se samo fino poredali oko tog lijevog stola hrvatski vajni ljevičari i raspalili neku svoju priču o hrvatskoj desnici.

IDEOLOŠKA BARIJERA

Tako je uvodničar Ivanković kao mentalni komunist i zagorjeli ljevičar ustvrdio, između ostaloga, da je između ljevice i desnice ideološka barijera, pa je bulaznio o nekakvu Turingovu testu preko kompjutora. Jedan od tih ljevičara uspio je nekako da mu prijeđe preko zubi, kako ljevičari imaju krivu predodžbu o hrvatskoj desnici, koja im je, mislio je na tu krivu predodžbu, nametnuta, a ne reče tko  ju je nametenuo i zašto.

Poznati komunist, oprostite, kolumnist Milan Ivkošić govorio je o nekoj normali, što je po njemu normalno, a što nije, pa je kazao kako normalno da se čovjek rodi i da ga krste (a što onima koje sunete?), onda ide na vjeronak, vječna se u crkvi i, to je po njemu nešto normalno, kao desno, što i ja tvrdim da je to normalno, ali nije zato normalno ako je to samo formalno. Ivkošić je raspalio u svom poznatom stilu po predsjedniku Josipoviću i njegovu mentalnom sklopu, pa se našalio glede vjere, rekavši da Jospović dopušta da postoji Bog, ali on još to nije doživio, pa se Ivkošić jetko narugao, da bi Bog trebao pokucati na vrata druga Josipovića, pa da on onda obznani sebi i građanima Hrvatske, da postoji Bog, jer je, kako je rekao Ivkošić, Jospović odgojen na ideji partizanske primitivčine Nikoletine Bursaća, koji je majci rekao da nema Boga, jer to rekao drug komesar. Puno je i danas komesara i njihovih sljedbenika ljevičara, skojevaca…

Desničar na platnoj listi ljevice Igor Zidić zapitao se: Što je danas hrvatska ljevica i tko sotonizira hrvatsku desnicu? Pozvao se na komentatora Šolu, koji je napisao u jednoj svojoj kolumni, da je hrvatska puna kameleona, ljudi koji mijenjaju ideologije i stranke kao košulje. Zna se što je radio Račan kad je bio na vlasti, posmicao je i gurnuo u šturc sve s važnih mjesta u politici, doplomaciji i medijima, one koji su kao desni, one koji su kao državotvorni, one koji su kao nacionalisti, one koji su kao vjernici katolici, a desničar Sanader je dokusurio sve one koje nisu stigli Račan i Mesić za svojih mandata.

MICANI I SMICANI

Tomislav Sunić je ustvrdio, da je noviju hrvatsku povijest tragično obilježila ljevica i da je godinama sotonizorala desnicu, ne samo sotonizirala, nego što je još i gore od 1945. pa sve do naših dana micala je i smicala desničare. Hrvatska partizanska komunistička ljevica odmah iza rata dala je ubiti 35 hrvatskih novinara i pisaca, a 170 je prognala iz zemlje, ili ih je zatočila u Titove kazamete.

Onda su ti ljevičari držali sve živo i mrtvo u Hrvatskoj pod svojim kontrolom i bezbožnom ideologijom sve do danas i nikad nisu sišli s vlasti. Vješto su se rasporedili i umrežili u svim porama društva, u svim strankama, udrugama, institucijama i zajednicama. Partizanska djeca i unuci drže sve pod svojom kontrolom i danas i, po uzoru na svoje očeve koji su ginuli i ratovali za nekakvu internacinalu, Jugoslaviju i Sovjetsku Hrvatsku, “usrećuju” svojiom terijom i praksom hrvatski narod. To, nažalost, čine i dan danas.

POVICI  ANE LUČIĆ

U prepunoj dvorani Novinarskog doma, nije se dobro čuo glasić turbo ljevičara Bože Kovačevića. Zato se čulo vikanje na njih Ane Lučić. Vikala je Ana da su komunistička bagra, ljevičarsko smeće, izdajnici i mučitelji hrvatskog naroda. Svašta im je dovikovala Ana, pa su je jedva ušutkali.

Mene se posebno dojmilo kad je autor knjige o hrvatskoj desnici, profesor Sesardić, ispričao onako, kao uzgred, jedan svoj doživljaj s nekom ljevičarkom, poznatom prefsoresoricom i političarkom, koja ga začudeno pitala: Pa, zar si ti desničar. On joj je odgovorio: Pa zar je desnica nešto loše. Taj odgovor otvara mnoga teška pitanja, na koja bi trebala danas konačno odgvoriti hrvatska desnica, hrvatski katolici, koji čine ogromnu većinu u ovoj lijepoj i prodanoj zemlji.

Da, upravo to, ljevičari su od velikog svjetskoga rata sve do naših  dana (sedam decenija) govorili i pisali, da su oni koji vjeruju u Boga nazadni, primitivni, prmitivci, nazadnjaci. Temneljna razdioba između ljevice i desnice je vjera. To nažalost nitko od okrugljaka nije rekao. Ako su to prešutjeli namjerno, onda ostaje na djelu i dalje naopaka slika o hrvatskoj zbilji u kojoj 90 posto Hrvata vjeruje u Boga, a na vlasti su  manjinci, ljevaci, ljevičari, reformirani komunisti, agnostici, gnostici, kalvinisti…Svašta su oni bili i ostali, samo da nisu katolici.

Neki od tih ljevičara uopće nisu govorili o hrvatskoj desnici, nego o nekoj američkoj, engleskoj i pito te dragi Bog, čijoj, ponajmanje o hrvatskoj desnici i našoj stvarnosti.

Na poltičkoj pozornici hrvatske desnice gotovo da i nema. Zato je moćna stara ljevica u novom ruhu preobučena i kamuflirana u nekakvu Stranku demokratskih promjena ili u Hrvatsku narodnu stranku. Na političkoj sceni u Hrvatskoj postoji više od 40 tisuća raznih udruga, koje su u 95 posto slučajeva ljevičarske.

 Zagreb je bedem komunizma u Hrvatskoj, a Hrvatska je po stvarnosti i vlasti, najljevičarskija zemlja u Europi. I najkatoličkija istodobno! T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. miki tapetar
  #1 miki tapetar 8 siječnja, 2013, 05:04

  Kad već kažeš za Ivkošića da je kominist, spomeni malo i svoju prošlost Matiću

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ante matić
  #2 ante matić 7 siječnja, 2013, 05:39

  Miki ne laži,
  Jer,velika je istina ona čuvena misao Barišina koja glasi: Od kada sam sebe sama uhvatio u laži, nikom živu ne vjerujem.
  Poslije izbora 1990. godine , ja sam bio predsjednik općine Susedgrad,a tko je bio u tom tvom komitetu, raspitaj se, grebo te on, bugiardo, uomo schifoso. Ova zadnje dvije riječi su talijanske, pa neka ti neko prevede.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Baksuz
  #3 Baksuz 6 siječnja, 2013, 23:11

  Matic je pobrkao Sesardica i Ivankovica. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. miki tapetar
  #4 miki tapetar 6 siječnja, 2013, 19:16

  Pusti čovjeka neka se zanima, on je bio sekretar komiteta u Susedgradu, valjda zna što je desnica

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. vlado
  #5 vlado 6 siječnja, 2013, 11:52

  ovaj članak je toliko glup da ne bi prošao ni u Burkini Faso… Matiću vrati se u školu da te opismene ako je to uopće moguće

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code