LJETOVANJE DJECE IZ SARAJEVA

LJETOVANJE DJECE IZ SARAJEVA

8. kolovoza, 2014.

LJETOVANJE DJECE IZ SARAJEVA

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je u četvrtak 7. kolovoza  prvu od dvije grupe osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Sarajeva koja, na njegov poziv, borave na sedmodnevnom besplatnom ljetovanju u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba u Novom Vinodolskom. Druga grupa, također od 50-ero djece, doći će za nešto više od dva tjedna. 

Riječ je o stipendistima Fonda za školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata Ikre, a ideja o njihovom ljetovanju na našoj obali, kako je napomenuo zagrebački gradonačelnik, rodila se prilikom zadnjeg posjeta Sarajevu u povodu obilježavanja Dana Grada. 

Prigodnoj svečanosti koju su pripremila djeca iz Sarajeva, zajedno s djecom iz Poljske i štićenicima Centra Ozana, koji također borave u Odmaralištu, prisustvovala je i veleposlanica Bosne i Hercegovine u RH Nj.E. Azra Kalajdžisalihović. 

Drago mi je da sam danas ovdje s vama i da svjedočim druženju i razvijanju prijateljstva između mladih iz tri zemlje, Bosne i Hercegovine, Poljske i Hrvatske. Gradovi Sarajevo i Zagreb su gradovi prijatelji i iduće godine organizirat ćemo ljetovanje za 150 osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Sarajeva, naglasio je gradonačelnik, zaželjevši im dobar provod i da se u Novom Vinodolskom osjećaju jednako ugodno kako se i on osjeća među Sarajlijama. Posebno mi je drago da možemo priuštiti malo veselja i ugodnih trenutaka djeci koja su pretrpjela teške trenutke, traume i tragedije, dodao je gradonačelnik Bandić. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code