LEX PERKOVIĆ JE OTVORIO OČI NACIJI

LEX PERKOVIĆ JE OTVORIO OČI NACIJI

10. rujna, 2013.

Piše: Saša Radović

Arogancija s Markovog trga nema granica. Zoran Milanović ne odobrava da se politika oko tzv. Lex Perkovića vodi preko medija. Rekao je da Hrvatska taj dijalog želi nastaviti u diplomatskoj diskreciji, a ne preko medija, jer to, kaže, nije način komunikacije. Da, tiho ispod stola, podlo, iza leđa javnosti! Sjetimo se Sanaderove tajne Verone ili sastanka s Hernadijem. Zaštitimo neznanjem i šutnjom elementarno zlo u Hrvatskoj, ubojstva, zločine ratnog i pretvorbenog kriminala, laži koje bi se tajno izvan dosega javnosti „prodavale“ u svijet.
Kome to Milanović  osporava javnu informaciju o srži hrvatske opstojnosti i o posrnulom hrvatskom moralu? Medijima, svome narodu ili svom neograničenom egu? Je li on tu gdje jest zbog sebe ili zbog nas, naroda koji smo ga izabrali i postavili da nam pošteno služi? Mediji, pa čak i oni cenzurirani državni, u Hrvatskoj jedini su inicijatori pobune protiv nemorala vlasti. Da nije tiska, TV i posebice portala, ono što zovemo DORH nikada ne bi otvorilo ni jednu istragu protiv korumpiranih političara (osim političkih mrtvaca!) ili bogatih kriminalaca. Ganjali bi po tramvajima džepare, sitne dilere i prokazivače kriminala. Opće poznata činjenica je da se kaznene prijave protiv političke i krim elite u Hrvatskoj bacaju u koš.

MILANOVIĆEVA SILA BEZ POKRIĆA

Milanovićeva arogancija ne može biti dugog vijeka. Hrvatska je u Europi. Titov i Tuđmanov model bezuvjetnog diktata, egoizma i bahatosti prolazi u Aziji ili u Africi, ali u Europi gruba sila bez pokrića sve teže ide. Što se tiče Lex Perkovića, naš premijer povukao je tipičan diktatorski potez – bez ikakve podrške javnosti, oporbe, pa čak i podrške vlastitih suradnika zaštitio je Titove zločince. Prevario je EU dva dana prije ulaska, amnestirao najgori ljudski šljam i prevario svoj narod obranom zlikovaca igrokazom iz crtića o crnom piliću Kalimeru:„To je nepravda“  – vikao bi Kalimero – „ostali mogu svoje zločince paziti i maziti, a mi ih moramo izručiti“. Pridružio mu se i ministar Miljenić izjavom da nam treba 10 mjeseci za ukidanje Lex Perkovića kojeg smo donijeli u dva dana prije 1. srpnja. Povjerenica Viviane Reding čudi se Miljenićevoj izjavi! To potvrđuje da nikada nije boravila na Balkanu.
Međutim kako god taj „LP“, tvorevina premijera i saborskih poslušnih klimavaca, bio sramotan za Republiku Hrvatsku – ima i pozitivnih elemenata. Svako zlo za neko dobro! „LP“ otrijeznio je puk, golu istinu bacio pred nas na pladanj, ukazao na moralni profil Vlade RH, otvorio nam oči. Točno znamo što imamo i kakve će nam se knjige budućnosti pisati. Ova vlast ne može Hrvatsku učiniti ravnopravnom Europi. Srećom imamo europske zločeste tete koje udaraju po prstima dječicu, kradljivce pekmeza s ormara. EU, kako god euroskeptici bili glasni – jedina nam je šansa.

MILANOVIĆ UVUKAO ROGOVE

Izvori javljaju da će Lex Perković biti povučen za 10 dana na prvoj jesenskoj sjednici Sabora. Zoran je konačno uvukao rogove. No sva ta sramota s udbaškim ubojicama pada u drugi plan u odnosu na nešto još gore. To je „crveno polje“ u koje je Hrvatska duboko zaglibila.  Dok se „LP“ odnosi na manju grupu zločinaca, ponor bankrota i kolapsa odnosi se na sve građane Hrvatske. U članici EU, Hrvatskoj, mora se pokrenuti “postupak prekomjernog deficita” – što okvirno znači – drastično smanjiti hedonizam vlasti i pregolemi broj državnih parazita.
“Excessive Deficit Procedure” (EDP), pokreće se u članicama EU koje ne mogu same održavati proračunsku disciplinu. Aktiviranje počinje kod deficita BDP-a većeg od 3% i većeg udjela javnog duga od 60% BDP-a. Mi smo ušli u EU s proračunskim deficitom od 3,4 posto, a po procjeni Europske Komisije iduće godine hrvatski proračunski deficit bit će 5,6 posto. Po kriterijima Eurostata naš realni javni dug je oko 70%. Po teoriji, mi smo tek u crvenom polju, no u faktičnom smislu to je crno polje.
“Vladin je cilj u roku 3-4 godine smanjiti deficit ispod tri posto, a da bismo to postigli, morat ćemo kombinirati interventne mjere s reformama… A reforme trebaju dovesti do trajne stabilizacije rashoda, što će osigurati i smanjenje deficita”, kaže ministar Branko Grčić. Grčićeve riječi neodoljivo asociraju na bivšeg predsjednika CKSKH Stojčevića koji je uvijek započinjao svoje tirade: „Drugovi i drugarice, mi bi trebali…“ I nikad, ništa! Parole, parole, prazne riječi! Jalovo, komunistički, partijski!

NESPOSOBNI SDP

Prve korake u “Excessive Deficit Procedure” treba učiniti na mastodontskoj shemi općina i gradova. Slovenija i Italija na tom su putu, iako u tim zemljama lokalna uprava daleko manje opterećuje proračun. Slovenija planira prepoloviti broj općina, za Italiju još nema podataka. Hrvatska ima oko 4,2 milijuna stanovnika i nevjerojatnih 429 općina, 127 gradova i 21 županiju (uključujući Zagreb). Izračunajte samo koliko je to načelnika, gradonačelnika, zamjenika, savjetnika, vijećnika. Plaćetine, privilegije, vozači, luksuzni vozni park… Koliko birokratskih parazita muze mršavu izgladnjelu privredu? Ilustracije radi navodimo da Engleska ima 13 puta više stanovnika i manji broj općina nego Hrvatska. No, prije svega broj ministara i zastupnika treba svesti na razumnu mjeru. Gospodo i gospođe iz Vlade RH i iz Hrvatskog sabora – zaista vas je previše!
O preferencijama interventnih mjera i reforma prerano je pisati, ali zna se da će to biti težak posao koji treba realizirati u što kraćim rokovima. Najveći je problem u strukturi vlasti koja ima jedino čvrst ustroj stranačke poslušnosti i takoreći nikakav radni učinak. Nemaju stručnosti, znanja, ni volje za bilo kakvom promjenom. Vlada RH učinkovita je jedino u odgađanju neodgodivog i u donošenju nejasnih kriterija. Teško je prognozirati kako će se dokazano nesposobni SDP-ov aparat nositi s reformama? Hoće li se po Linićevom modelu ponašati kao slon u prodavaonici porculana – u svemu lupati po najsiromašnijima i tvrdo zaštititi tajkune? Izbori ili promjena vlasti ne mogu donijeti boljitak. HDZ-ovi lopovi na vlasti pokrali bi i ono čega više nema! Treća relevantna opcija u Hrvatskoj još ne postoji.
Patroniziranje od strane Bruxellesa zbog toga ne treba kritizirati nego uzeti kao dar s neba.
Anno Domini MMXIII.T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. otvorene oči
  #1 otvorene oči 28 listopada, 2013, 10:13

  Spriječeno izručenje Njemačkoj

  Pokretanjem nove istrage Hrvatska ne može izručiti Perkovića Njemačkoj koja je već poslala uhidbeni nalog. HDZ optužuje Vladu da mijenja Ustav i pokreće istragu samo zato da bi spriječila Perkovićevo izručenje.

  http://www.jutarnji.hr/ekskluzivno-hrvatska-pokrenula-proces-protiv-josipa-perkovica/1135767/

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 18 rujna, 2013, 11:04

  [quote name=”Micika”]
  Komunist , će ne laže pa krade-najraje pa oboje.[/quote]
  Kada će te, vi Slovenci, vratiti štedne uloge hrvatskim štedišama vaše Ljubljanske banke?!
  Kad su došli tada u Ljubljanu napisali ste im na vrata Ljubljanske banke: NI DINARJA! (nema novca) :)))

  Kako je nastala Postojinska jama?

  Slovenac izgubio 1 dinar pa ga počeo tražiti. :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Micika
  #3 Micika 18 rujna, 2013, 10:17

  [quote name=”zenodor”]Sašu Perkovića kontrolira CIA, NSA, MI6, i Mossad … trudi se bezuspješno i njemački BND … tako da ne berete brigu.

  :)[/quote]

  Komunist , će ne laže pa krade-najraje pa oboje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. golub pismonoša
  #4 golub pismonoša 17 rujna, 2013, 19:47

  izgleda da su neki u tzv. hrvatskom nacionalnom parku oboljeli od ptičje gripe

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ZAVNOH
  #5 ZAVNOH 17 rujna, 2013, 09:12

  To govori međugalaktički glupan koji je potpisao predaju hrvatskog (polu)otoka Klek u sastav BiH.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ZAVNOH
  #6 ZAVNOH 17 rujna, 2013, 08:57

  Drugovi i drugarice, teška vremena su ispred nas. Fašističke sile su se opet urotile protiv naroda i narodnosti našeg regiyuna.
  Samo vjerom i poslušnošću u velikog vođu druga zokija, može se regiyun othrvati fašističkim silama iz berlina i brisela…
  A domaće izdajice i one vanjske potomke pavelićevih koljača, s njima se treba još žešće obračunati. Oni nikada nisu voljeli našu zemlju regiyon, sjetimo se riječi nikada prežaljenog druga i maršala Tita….

  http://www.youtube.com/watch?v=TTrwUdFuHrU

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Sanja
  #7 Sanja 16 rujna, 2013, 22:57

  [quote name=”zenodor”] … Engleska – Njemačka 2:0 [/quote]
  Ispravak: Engleska – Njemačka 3:0
  Prva Yuga ….. 1:0
  Druga Yuga .. 2:0
  “Region”……… 3:0

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. e bella ciao
  #8 e bella ciao 16 rujna, 2013, 21:34

  Pa jasno je da “one sile” koje su dvaput stvarale Jugoslaviju nastoje i treći put, kada, kako se kaže, i Bog pomaže.
  Dooobro, … ovaj put se “to” zove “Region”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. zenodor
  #9 zenodor 12 rujna, 2013, 11:29

  Sašu Perkovića kontrolira CIA, NSA, MI6, i Mossad … trudi se bezuspješno i njemački BND … tako da ne berete brigu.

  🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 11 rujna, 2013, 13:30

  Lex Perković je otvorio oči naciji … i te kako, … ali, izgleda, nije (još) otvorio oči vama … pa da vam “malo” pomognem(o):

  http://www.youtube.com/watch?v=IpwTqKLpeck

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code