LEO ANDREIS PREKO BLAGDANA NA SLUŽBENOM PUTU SA SUPRUGOM

LEO ANDREIS PREKO BLAGDANA NA SLUŽBENOM PUTU SA SUPRUGOM

24. lipnja, 2012.

 

9413fc1d56b2a124babb67b318d612bb_700x550

Predsjednik HOK-a business klasom putovao u Rim

Piše: Dražen Stjepandić

Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis je početkom lipnja zajedno sa suprugom boravio u Rimu. Za blagdan Tijelova u vječni grad na četverodnevni izlet poveo je suprugu business klasom. Izlet se vodio kao službeni put na račun Hrvatske odvjetničke komore premda je 7. lipnja za Tijelovo neradni dan i u Italiji. U Rimu je boravio od četvrtka 7. do nedjelje 10. lipnja.

U vrijeme produljenog vikenda, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore odlazak u Rim, zajedno sa suprugom,  putovao je službeno i kad se većina odmarala on je radio. Ostaje samo pitanje kakve je važne poslove mogao obavljati u vrijeme produljenog vikenda? Ne znamo je li naplatio i rad u neradno vrijeme ili je cehovskoj organizaciji kojoj je na čelu ispostzavio samo račune za put i boravak u Rimu.

Leo Andreis je u knjigu zagrebačkih odvjetnika upisan 1981.  Dužnost predsjednika Hrvatske odvjetničke komore obnaša po drugi put. Prvi mandat  je imao  od 2006. do 2009. godine, a na Izbornoj godšnjoj skupštini HOK-a održanoj 4. srpnja 2009. izabran je još jednom za predsjednika HOK-a. Drugi mandat mu istječe ove godine.

Držao je oproštajni  govor na sahrani pokojne Ivane Hodak, a prije dvije godine javno je istupio protiv predsjednika Ive Josipovića najavljujući tužbu ispred HOK-a kad je predsjednik u jednom javnom istupu kometirao odvjetničku struku.

Visoku pravnu upučenost pokazao je u polemikama oko Zakona o kaznenom postupku, kao predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, čvrsto je stao u obranu Ustavnog suda koji bi mogao ukinuti dio odredbi Zakona o kaznenom postupku. Andreis tvrdi da su ustavni suci izvrgnuti nedopustivim pritiscima te da sve upućuje na to kako iza toga stoji jedina zainteresirana strana da ZKP ostane nepromijenjen, a to je državno odvjetništvo.

– Imate osjećaj da netko otvoreno govori ustavnim sucima da će rušenjem ZKP-a ugroziti konkretne postupke, ali sa stajališta Ustava oni su nebitni – ljutit je i ogorčen Leo Andreis, koji tvrdi da je o tome hoće li pasti važni postupci poput onoga protiv Sanadera trebalo razmišljati ranije.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. gettaldi
    #1 gettaldi 25 lipnja, 2012, 15:23

    Admin, za Vašu informaciju 7 lipanj nije neradni dan u Italiji.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code