LEGENDA S KOZJAKA

LEGENDA S KOZJAKA

18. ožujka, 2014.

dugi bbb index-ss Custom

Iznenada, u 52. godini života, preminuo je jedan od osnivača BBB-a, legendarni sudionik Domovinskog rata i obrane Hrvatske, Vladimi Galoić Dugi. Za razliku od nekih današnjih navijačkih vođa koji poput mafijaških čelnika upadaju na tiskovne konferencije na kojima im nije bilo mjesto, niti će i ikad biti, Dugi je sanjao Dinamo kada je to bilo teško, pa i opasno, da bi pred kraj života sanjario o ponovnom ujedinjenju ‘Sjevera’ i navijačkih frakcija, dakle, mislio je da moguće ujediniti takozvane Mamićeve BBB-e i one navodno neovisne navijače koji se okupljaju u građanskoj udruzi ‘Zajedno za Dinamo’.

Naravno, u ovom trenutku to je utopijsko razmišljanje i ideja koja skoro neće pasti na plodno tlo, no, jednog dana hoće. Dugi je inače bio predsjednik udruge Veterana BBB-a, a preminuo je ove nedjelje iako je daleko od toga da bi bio u godinama u kojima ne bi mogao još puno toga dati navijačkom plavom korpusu. Bio je, dakako, i vjerni navijač hrvatske nogometne reprezentacije još od prvih dana stvaranje nezavisne hrvatske države, od trenutka kada je krenuo u borbu za hrvatsku slobodu dok su oni koji danas proganjaju hrvatske navijače uglavnom iz birtije pljačkali hrvatske građane.

Dugi s Kozjaka bio je prvi čovjek koji je organizirano okupio ‘Zločeste plave dečke’ te je s njima organizirano odlazio na gostovanja plavog klub u Jugoslaviji u kojoj je Dinamo bio simbol hrvatstva i borbe hrvatskog čovjeka za svojom slobodom i neovisnošću, kao dragovoljac Domovinskog rata Dugi je bio navijač kakvog BBB-i više nikad neće imati. Nije se radilo o čovjeku koji bi poput svojedobno Macka ulazio u sukobe s vlastima na način na koji je Macko ratovao s Canjugom, iako je Galoić uvijek bio i ostao do smrti Dinamovac, prije svega hrvatski domoljub, ratnik i veliki zaljubljenik u sport.  Vladimir Galoić Dugi bio je čovjek koji je zaslužio i imao poštovanje svih navijačkih skupina u Hrvatskoj.

Povodom smrti legendarnog Vladimira oglasili su se i iz udruge Veterana BBB-a. Recimo, prije toga, da su BBB-i osnovani davne 1986. godine, u vrijeme kada se duh slobode već počeo nazirati u Hrvatskoj, ali i u vrijeme kada je komunistički režim hapsio zbog pjesme hrvatske domoljube, ista ona banda koja danas govori o demokraciji. Kakvu demokraciju možete očekivati od antidemokratskih spodoba koje su tijekom komunističkog režima sakriveni iza članske iskaznice zločinačke organizacije, komunističke partije,  proganjali ljude zbog vjere ili verbalnog delikta? Protiv takve bande svojedobno se borio kada je krenuo, sa 29 godina, u obranu Hrvatske. Najbolji odlaze, već smo naučili, kada je to najmanje očekivano, kada najviše trebaju. Nesreća je htjela da Dugi ode dan uoči rođendana BBB-a, navijačke grupe koju je osnivao.

Duboko potreseni obavještavamo sve DINAMOVCE da nas je u nedelju, iznenada i prerano u 52. godini napustio naš VLADIMIR GALOIĆ – DUGI.

DUGI s Kozjaka bio je jedan od osnivača BBB-a i jedini pravi vođa navijača Dinama. Dugi je bio hrvatski branitelj, otac, suprug i prijatelj. Čovjek koji je za života postao legendom, pratio Dinamo gdje god su plavi igrali i čije se ime izgovaralo sa poštovanjem i velikim respektom.

Kako su igrači ostavljali srce na terenu, tako je Dugi ostavio svoje srce na tribini njegova Maksimira.

Nažalost, nije dočekao svoju veliku želju – da još jednom vidi svoj ujedinjeni Sjever.

Posljedni ispraćaj našeg DUGOG biti će u četvrtak 20.03.2014. u 14.30 na Krematoriju Mirogoj, a komemoracija u 11 sati u prostorijama KN VETERANA „BBB”-ZAGREB u Heinzlovoj ulici 66.

 – Pogreb je u četvrtak u 14.30 na Krematoriju…

IZVOR:www.portaloko.hr T

8 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code