LADA VUKIĆ I IVICA IVANIŠEVIĆ DIJELE STO TISUĆA KUNA

LADA VUKIĆ I IVICA IVANIŠEVIĆ DIJELE STO TISUĆA KUNA

4. studenoga, 2016.

ivicaij8nuvrs2fp

U dupko ispunjenom klubu Opera u četvrtak 3. studenoga, dodijeljena je trinaesta nagrada V.B.Z.-a i Tisak Medije za najbolji neobjavljeni roman. Etablirani književnik i dosad posve nepoznata književnica dobitnici su književne nagrade od sto tisuća kuna za najbolji neobjavljeni roman u 2016., Ivica Ivanišević za “sjajno i logično ispripovijedan” roman “Knjiga žalbe”, te Lada Vukić za roman “Specijalna potreba”, “dobro napisanu literaturu koja nudi težinu života glavom i bradom”.

Odluku o podjeli nagrade između nagrađivanog novinara i književnika Ivaniševića i potpuno nepoznate autorice koja je napisala “stvarno dobar i potresan debitantski roman” objavio je na dodjeli u multimedijalnom klubu Opera u Zagrebu glavni urednik VBZ-a i član prosudbenog žirija Drago Glamuzina.

Kazao je kako je žiri ove godine bio podijeljen između dva doista dobra romana koji polaze iz potpuno različitih pozicija.

“Jedan ima eskapističku crtu, bježi iz tmurne sadašnjosti u kojoj živimo, dok je drugi baš suprotno – njemu je upravo netolerancija i nerazumijevanje tema, dok istodobno ima i vrlo duhovite stranice. Dva romana, oba izvrsno napisana i na kraju smo odlučili da je najpoštenije da podijelimo nagradu”, pojasnio je.

Predsjednik prosudbenog žirija Zoran Ferić proglasio je pobjednike, istaknuvši kako je ove godine, kao i svake do sada, posao žirija bio među otprilike stotinjak rukopisa ‘upecati veliku ribu s kojom će se slikati u luci’. Uz Ferića i Glamuzinu, nagradu su ove godine žirirali Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik i Milo Stojić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code