KUPREŠKA VEČER

KUPREŠKA VEČER

19. studenoga, 2012.

Bandić na Kupreškoj večeri

U subotu 17. studenog u prostorijama Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu održana tradicionalna Kupreška večer u organizaciji Zavičajnog kluba Kupres iz Zagreba. Na Kupreškoj večeri  okupilo se oko 500 Kuprešaka i prijatelja Kupresa. Ostati će zapamćena i po tome što je održana dan nakon oslobađajuće presude našim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i večer u oči obilježavanja dana sjećanja na Vukovar i vukovarske žrtve.

Ovogodišnja večer je održana pod sloganom “Kupres i prijatelji”.  Večer je započela oko 19 sati okupljanjem i pićem dobrodošlice. Nakon toga su uslijedili pozdravi načelnika Općine Kupres Perice Romića koji je uz ostalo naglasio da je Kupres Hrvatima iz  B i H- a ono što je Vukovar Hrvatima iz Hrvatske, te uputio pozdrave našim generalima kao i poziv da posjete ovu našu preljepu i veličanstvenu visorovan čijoj su slobodi i oni uveliko doprinijeli. Gospodin Bandić gradonačelnik Zagreba u svom obraćanju je naglasio da netreba biti rođen podno zagrebačke katedrale da bi volio i izgrađivao ovaj grad. Nakon toga su uslijedili pozdravni govori profesora Milana Čolića predsjednika Zavičajnog kluba Kupres u Zagrebu kao i znamenitog kupreškog dobrog duha don Zdenka Perije župnika župe sv. Barbare na Rebru u Zagrebu.

Nakon pozdravnih govora večer je nastavljena kulturno umjetničkim programom, prikazivanjem dokumentarnog filma o stradanju i golgoti Kupresa i Kuprešaka i ponovnom uskrsnuću i dizanjem iz pepela ove preljepe i jedinstvene visoravni u svjetu i ljudi  koji na  njoj obitavaju, autora Mire Mioč poznatnoj kuprešaka urednika informativnog programa HRT-a. Program je dalje nastavljen čitanjem stihova Vicka Goluže i Bože Žulja i fantastičnim nastupom kulturno umjetničkog društva “Napredak Kupres”.

Ovoj po mnogo čemu preljepoj i znakovitoj večeri doprinijelo je vrhunsko i profesionalno vođenje poznatog HRT-ovog voditelja Maria Raguža. Slavlje je nastavljeno do ranih jutarnjih sati uz bogate tombole i odličnu svirku grupe “Vertigo” iz Metkovića, a nakon kojeg se veliki dio Kuprešaka kako onih iz Kupresa tako onih iz Zagreba uputio u Vukovar.

Ile Papić Golub T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code