KRIMINAL DARKA STAZIĆA

KRIMINAL DARKA STAZIĆA

11. listopada, 2014.

 

 

1 286565 Custom

Brata bliznaca potpredsjednika Hrvatskog sabora razotkrio zviždač Vinko Mikulić

 

Tekst: Vesna Balenović

Gradska skupština Grada Zagreba na svojoj 19. sjednici na prijedlog Kazališnog vijeća donijela jednoglasnu odluku o imenovanju Borisa Svrtana za ravnatelja Gradskog dramskog kazališta „Gavella“.  Glumac Boris Svrtan, inače izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na mjestu ravnatelja zamijenit će Darka Stazića, koji je s tog mjesta početkom srpnja ove godine otišao, kako sam tvrdi iz osobnih razloga.

„Ono što je ukazivanjem na nepravilnosti i kriminal pokrenuo zviždač Mikulić, svojom odlukom o imenovanju novog ravnatelja „Gavelle“, Gradska skupština jednoglasno je dovršila. Darko Stazić otišao je sa mjesta ravnatelja, ne dovršivši do kraja svoj četverogodišnji mandat, a priliku da kazalište Gavella vodi s vizijom i u zakonskim okvirima dobio je naš poznati glumac Boris Svrtan.

„Stazićev uzmak rezultat je javnog ukazivanja i kaznene prijave koju je protiv njega podnio dugogodišnji kazališni šef knjigovodstva i „zviždač“ Vinko Mikulić“- tvrdi  Vesna Balenović.

Podsjetimo,  šef računovodstva Vinko Mikulić u više navrata upozoravao je na nepravilnosti i kriminal u vođenju GDK Gavelle. Upozoravao je na brojne višestruke isplate putem Student servisa za izmišljene fiktivne poslove. Upozoravao je na nepotrebno rasipanje novca na čak sedam poduzeća angažiranih za informatizaciju jedne jedine blagajne i knjigovodstva, kao da se slična aplikacija nije mogla preuzeti od drugih kazališnih kuća. Smatrao je nemoralnim kompletan godišnji promet od karata u iznosu od cca milijun i pol kuna utrošiti na reprezentaciju, student servis i promidžbu, a istovremeno iz gradskog proračuna moliti za plaće uposlenima.

RASIPANJE NOVCA

Novac se široke ruke rasipao na kooprodukciju sa drugim kazalištima i na višestruko preplaćivanje autorskih honorara mimo uobičajenih pravila, na fiktivno unajmljivanje stanova za navodne potrebe kazališta, na plaćanje napuhanih računa za nepostojeću robu i usluge pojedinih dobavljača. Vinko Mikulić smatrao je da je ukupna počinjena šteta iznosila cca tri milijuna kuna i za nastalu štetu optuživao je ravnatelja kazališta. Ovakvim poslovanjem vodstvo kazališta godinama je obezvređivalo rad brojnih glumaca i tehničkog osoblja kazališta” – rekla je Vesna Balenović.

Ravnatelj Stazić reagirao je kao i većina osoba uhvaćenih s rukama u pekmezu, pa je dugogodišnjem savjesnom i stručnom šefu računovodstva „zviždaču“ Vinku Mikuliću uručio otkaz. Nakon pritiska udruge „Zviždač“, kolega iz struke, te javnosti da je uručeni otkaz nekulturna, bahata, barbarska i neprihvatljiva reakcija, Stazić je otkaz proglasio nevažećim i Mikulića vratio u kazalište. U strahu pred ozbiljnim i argumentiranim optužbama, te činjenicom da svojim radom i ponašanjem šteti svojim zaštitnicima i mentorima, radije se odlučio otići svojevoljno, nego biti smijenjen. U međuvremenu Stazić je sebi osigurao odstupnicu na novootvorenom radnom mjestu Savjetnika ravnatelja, mjestu kojeg ne poznaje niti jedna kazališna kuća u Hrvatskoj.

„Preostaje nam jedino zahvaliti „zviždaču“ Vinku Mikuliću na stručnom, principijelnom, poštenom i odvažnom radu, a novom ravnatelju Gradskog dramskog kazališta „Gavella“ Borisu Svrtanu poželjeti sreću  i vjeru da kazalište vodi u skladu sa zakonom, visokim umjetničkim kriterijima i časnim imenom koje to kazalište godinama nosi“- rekla je Vesna Balenović.

RAZBIJENI SABORSKI AUDI

Darko Stazić je brat blizanac Nenada Stazića dopredsjednika Hrvatskog sabora. Svojedobno u ljevičarskim tiskovinama istinoljubiva šefa financija „Gavelle“  prokazivao i potvarao za ustaštvo i ispijanje vina „Poglavnik“, iako se zapravo radilo o njegovim milijunskim malverzacijama u korist Šerbedžijina putujućeg „Ulyssesa“. Teatra na ljetnom otočju „ljubičice bijele“.

Braća Stazić su  u Koprivnici razbili skupocjeni  „audi“ hrvatskoga parlamenta u kojem je bio i ravnatelj teatra „Jazavac/Kerempuha“  Duško Ljuština. Navodno su se uz ugodan izlet Podravinom uputili do SDP-ova generalca „Podravke“ Zvonimira Mršića. Za sudbinu saborskoga audija ne zna se podrobnije. Čak ni to tko je platio popravak automobila skršena nespretnošću SDP-ova funkcionara. 

Neven Stazić je slovio kao jedan od najoštrijih saborskih kritičara HDZ-a. Prozivanje  za kriminal   bilo mu je omiljeno izražajno sredstvo. Eto otkrilo se kakava mu je “poštenjačina” brat blizanac. Nadamo se da će jednom o bratu uhvaćenom u pekmezu  i svojoj poštenoj stranci progovoriti za saborskom govornicom u svom oštrom stilu. T

 

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Šerpa
  #1 Šerpa 20 listopada, 2014, 14:43

  adje lopino, vrati pare!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Udbaško govno
  #2 Udbaško govno 20 listopada, 2014, 08:35

  Sve su to moji kolege!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klarens
  #3 Klarens 15 listopada, 2014, 06:32

  Ljubi blizhnjeg svoga kao samoga sebe
  +++++++++++++++++++++++++++++++
  MI SAMI SEBE MRZIMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  +++++++++++++++++++++++++++++++
  A zashto onda uzgajati ljubav za svrbce
  ???????????????????????????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. gifford
  #4 gifford 14 listopada, 2014, 08:57

  zato jer su lupežu odškrinuli vrata i dozvolili da umakne s plijenom umjesto da ga pospreme u prdekanu

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ?
  #5 ? 13 listopada, 2014, 14:32

  Hoće li ikad DORH utvrditi koliko je love pretočeno iz Gavelle na Brijune, po kojem osnovu i po čijem nalogu? Osim toga, negdje sam pročitao da je D.Ljuština bio član grupe “Labrador” koja je 1991. g. digla u zrak Židovsku zajednicu. Kao pripadnik te zajednice postavljam otvoreno pitanje institucijama RH ali i gradonačelniku Zagreba da javno odgovore na te ozbiljne optužbe kvazi političkog lobija koji se sakriva iza zavjese kulture.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. nonono
  #6 nonono 12 listopada, 2014, 13:27

  ma ne mogu drugovi srbi krast, oni mogu samo zadovoljavat svoje potrebe. Pa zar vam to nije jasno jer zivimo u kriptosrbislaviji. Imate srbina predsednika, prvog ministra, sve vaznije ministre i savetnike. Imate i miliciju koja nas po ptrebi ugrozene brace taba i tako to. Tko nam je kriv sto smo od oslobadjanja od njihova zagrljaja stali na po puta i sad se zalimo

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Gustirna
  #7 Gustirna 11 listopada, 2014, 19:28

  Koliko li je od ove love sto je buraz darko maznuo zavrsilo u nenadovom đepu.inace burazeri stazic razbili su saborski automobil kada su isli po lovu u podravku za svog srpskog zemljaka serbedjiju i njegovo bre-junsko kazaliste……..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code