KONFERENCIJA ZA NOVINARE VESNE FABIJANČIĆ KRIŽANIĆ

KONFERENCIJA ZA NOVINARE VESNE FABIJANČIĆ KRIŽANIĆ

27. ožujka, 2013.

y250286565924668

U utorak, 26. ožujka, u prostorijama velikogoričkog SDP-a kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU Vesna Fabijančić Križanić održala je konferenciju za medije povodom odbijanja najpovoljnijeg modela komunalnog doprinosa za legalizaciju bespravne gradnje u Velikoj Gorici.

‘’Gradsko vijeće Velike Gorice na prošloj sjednici izmijenilo je Odluku o visini komunalnog doprinosa prema prijedlogu aktualnog gradonačelnika Dražena Barišića. Vladajuća većina HDZ-HSS-DC-HSP AS odbila je moj prijedlog, koji su podržali i koalicijski partneri HNS, HSLS te HSU, iako je taj prijedlog za Velikogoričane mnogo povoljniji,’’ izjavila je Vesna Fabijančić Križanić te novinarima predočila simulaciju izračuna komunalnog doprinosa u kojoj je na više primjera jasno prikazano u kojoj je mjeri njen prijedlog bitno povoljniji za građane, osobito one koji traže legalizaciju svojih izgrađenih objekata.

U ime koalicijskog partnera HNS-a Goran Beus Richembergh pojasnio je kako je koalicija željela suziti prostor koruptivnog djelovanja te su zbog toga snažno podržali prijedlog Vesne Fabijančić Križanić.

Richembergh je poručio biračima da će koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU, ako bude imala većinu u Gradskom vijeću, prije početka obračuna i izdavanja rješenja promijeniti Barišićevu odluku i implementirati povoljniji model kojeg predlaže kandidatkinja koalicije Vesna Fabijančić Križanić.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i kandidati za zamjenike gradonačelnice, Damir Šimunić (SDP) i Pero Josipović (HNS).T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code