KONCERT ZA STRADALOG MLADOG VATROGASCA MARIJA

KONCERT ZA STRADALOG MLADOG VATROGASCA MARIJA

22. travnja, 2014.

vatru-gasi Custom

U srijedu, 23. travnja, u 20 sati u Domu kulture Čavle u Rijeci održat će se humanitarni koncert za Maria pod nazivom Vatru gasi brata spasi, gdje nastupaju Neno Belan & Fiumensi, Jole, Belfast Food, L’Amour Band te klapa Grobnik. Mariu i njegovoj obitelji možete pomoći kupnjom karte na ovom linku.

Na zamolbu Udruge …I djeci s ljubavlju te u povodu sutrašnjega humanitarnog koncerta Vatru gasi brata spasi, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić u utorak 22. travnja  u Gradskoj upravi je primio Darka Ferenčića, oca mladog vatrogasca Maria, teško stradalog u prometnoj nesreći u svibnju 2013.

Žumberčanin Mario, član DVD-a Kostanjevac, vodi borbu za život nakon nesreće u kojoj je pretrpio tešku ozljedu glave zbog čega je ostao nepokretan. Poslije gubitka drugog sina, također u prometnoj nesreći, ovo je druga velika tragedija koja je zadeslila obitelj Ferenčić. Obitelj se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, ali najveći problemi su nedostupnost nužne rehabilitacije i nedostatak odgovarajućih medicinskih pomagala, što bi Mariu poboljšali kvalitetu života.

Kao i uvijek kad je pomoć potrebna, naglasio je gradonačelnik Bandić, Grad Zagreb će pomoći prevladati teškoće i barijere sustava na koje Ferenčići nailaze na državnoj razini. Također, rekao je, Grad će osigurati sredstva za kupnju, Mariu neophodnog, antidekubitalnog kreveta te za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnici gradskih ureda Višnja Fortuna, Pavle Kalinić, Slavko Kojić i Ivica Lovrić te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić. Podrška Darku Ferenčiću bili su Livia Mjeda, predsjednica riječke Udruge …I djeci s ljubavlju te Ivica Majdandžić, organizator koncerta. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code