KNJIGA VLADIMIRA VESELICE “SVEKOLIKA HRVATSKA KRIZA”

KNJIGA VLADIMIRA VESELICE “SVEKOLIKA HRVATSKA KRIZA”

24. siječnja, 2013.

Foto prom knjige V Veselica 2007  036

U obnovljenoj dvorani Školske knjige 23. siječnja predstavljeno je životno djelo Vladimira Veselice: ”Svekolika hrvatska kriza”. O knjizi  govorili su akademik Vladimir Stipetić, profesori Ivan Lovrinović, Dragomir Vojnić, Bogumil Cota, Ante Žužul i  Marko Veselica.

U prepunoj dvorani Školske knjige, Ante Žužul je podsjetio nazočne na veliko hrvatsko prezime – Veselica, Marka i njegova brata Vladimira, koji su postali legende za života. Predstavljanje Veseličina kapitalna djela uveličali su svojim pjesmama Kićo Slabinac i Ranko Boban.

Na 700 stranica većega formata Vlado Veselica je  ispričao  priču o hrvatskoj ekonomoji.

Poseban prilog na kraju knjige  je Hrvatska u brojkama. Radi se o tabelarnom prikazu osnovnih informacija o hrvatskoj ekonomskoj  zbilji. U tom tabelarnom prikazu jasno se vidi kako je raslo zaduživanje i nezaposlenost od utemeljenja države do danas, te kako su stagnirale investicije, koje su bile uspješne, a koje nisu, gdje su bili najčešći promašaji i zašto neke važne investicije nisu realizirane. Prikazan je u brojkama izvoz i uvoz po zemljama s kojima Hrvatska razmjenjuje materijalna i duhovna dobra.

Veselica precizno u brojkama naznačuje i osnovne pokazatelje hrvatskog turizma i financijskog poslovanja  hrvatskih i stranih poduzeća u Hrvatskoj

Ante Matić T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code