KNJIGA O LUKI KALITERNI

KNJIGA O LUKI KALITERNI

22. travnja, 2013.

92 kaliterna 12-1

 U  CineStar-u u Branimirovoj  2.  travnja  održana je promocija knjige „Legendarni barba Luka Kaliterna“ autora Stjepana Jukića –Peladića. Knjigu o vrataru i treneru „Hajduka“ povodom 100 godina nogometa u Splitu  izdalo je Ekološko društvo „Picigin-Bačvice“.

U maloj monografiji osim detalja iz života i rada vizionara nogometne vještine čitatelji mogu pronaći i njegove mnogobrojne specifične metafore kao i zanimljive osvrte autora knjige.

Uz autora promociji knjige nazočili su brojni ljubitelji nogometa, te osobe iz sportskog života koje su se prisjetile velikih dijela barba Luke Kaliterne.

 Miroslav Čiro Blažević istaknuo je da je između Luke Kaliterne i njega postojala sentimentalna veza  učenika i trenera. Blažević ističe da:“ Iako je prošlo mnogo godina barba Luka Kaliterna  je uvijek bio nazočan u njegovim razmišljanjima i odlukama, te je ostao najistaknutija ličnost u njegovoj nogometnoj karijeri. „

Nogometni trener Stanko Poklepović rekao je da je Luka Kaliterna komunicirao je s igračima na poseban način,  ali je imao snažan autoritet radi čega je uživao poštovanje.

Promociji knjige je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  „Luka Kaliterna je ostavio toilko da nikada neće umrijeti“- rekao je zagrebački gradonačelnik.

 Promociju knjige  uveličala je klapa Sveti Florijan izvedbom poznatih  dalmatinskih pjesama.

Čitav prihod od prodaje knjige  donira se udruzi „Hrabro dijete“ a u tu svrhu i Grad Zagreb je otkupio 500 primjeraka knjige.

 Ivana Vranješ T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code