KEDŽO I ZSA ZSA POBJEDNICI ZAGREBAČKOG FESTIVALA

KEDŽO I ZSA ZSA POBJEDNICI ZAGREBAČKOG FESTIVALA

29. siječnja, 2017.

 

16298992_1937772319800597_4154632928814099182_nPjesma „Sve u meni se budi“ u izvedbi Kedže i Zsa Zse, autora Ante Pecotića, pobjednička je skladba 64. Zagrebačkog festivala!
Pred ispunjenim gledalištem zagrebačke dvorane Kornati, uz spektakularni scenski ugođaj,
u subotu 28. siječnja izvedene su 22 nove pjesme koje je odabralo uredništvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Nenom Belanom. O najboljoj pjesmi odlučivao je stručni žiri sastavljen od uglednih glazbenih i medijskih profesionalaca, a duet Kedže i Zsa Zse osvojio je 144 od maksimalno moguća 154 boda.

Presretan sam, ovo je moj treći nastup na Zagrebačkom festivalu i očito je treća zaista sreća. Hvala Anti na sjajnoj pjesmi u kojoj sam udružio snage sa Zsa Zsom za koju će se još itekako čuti. Festival je bio sjajan, sve pohvale organizatorima“, izjavio je Damir Kedžo kojem je pobjeda na Zagrebačkom festivalu sjajna uvertira za predstojeći samostalni koncert za Valentinovo u Tvornici.

Ovogodišnje izdanje festivala prvijenac je Nene Belana na poziciji umjetničkog direktora festivala:

Sretan sam da je ovogodišnji Zagrebački festival odrađen na visokom glazbenom i produkcijskom nivou i vjerujem da će se mnogi složiti s odlukom žirija o pobjedničkoj pjesmi. Čestitam pobjedničkom paru, kao i autoru pjesme, ali i svim ostalim izvođačima i autorima koji su ovogodišnji festival učinili zaista manifestacijom za pamćenje“, izjavio je Belan.
Dodao je također kako je zadovoljan činjenicom da ovogodišnji žiri festivala, uz dva skladatelja,
Franu Đurovića i prošlogodišnjeg pobjednika, Marijana Bana, čine istaknuti profesionalci vodećih hrvatskih medija:

Prepoznali smo medije kao važan dio glazbene industrije i na ovaj način nastavili partnerski odnos Zagrebačkog festivala i medija. Time je pjesmama osiguran put do urednika koji kreiraju glazbene programe i rubrike, a potom, nadam se, i do publike koja će ih prigrliti kao što je prihvatila brojne pjesme iz duge festivalske povijesti“.

Na samom početku prijenosa, Aljoši Šeriću, autoru pjesme Pavela “Poslije nas”, dodijeljena je nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala. U revijalnom dijelu programa, Maja Posavec i Marko Tolja odali su počast nedavno preminulom skladatelju Ljubi Kuntariću, prvom pobjedniku Zagrebačkog festivala 1953., izvevši medley njegovih nezaboravnih pjesama “Ta tvoja ruka mala”, “U nedilju Ane” i “Autobus Calypso”. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code