KAKO FUNKCIONIRA „PravDa“ NA KOSOVU

KAKO FUNKCIONIRA „PravDa“ NA KOSOVU

24. svibnja, 2013.

kosovo foto

EULEX je u četvrtak, 23. svibnja objavio vijest da je Nazmi Mustafi osuđen je za ‘zloporabu službenog položaja i ovlasti’. Sud pravde EU misije na Kosovu osudio je bivšeg načelnika odjela za borbu protiv korupcije na pet godina zatvora zbog korupcije. Korupcija je jedan od najvećih problema na Kosovu, a EULEX najviše kritizira kosovske vlasti zbog nedostatka političke volje za borbu protiv te velike društvene anomalije.

Nazmi Mustafi je bio na čelu posebnog antikorupcijskog odjela tužiteljstva Kosova, koji je 2010. osnovao kosovski premijer Hashim Thaci. Mustafi je bio odgovoran za najosjetljivije korupcijske afere.

Prema presudi, Mustafi je primio novac u zamjenu za oslobađanje iz kućnog pritvora bivšeg djelatnika banke Kosova i odustajanje od istrage protiv njega. Još tri osobe u istom su predmetu osuđene na zatvorske kazne od šest mjeseci do četiri godine zatvora. Bivši tužitelj je dobio i paralelnu zabranu obavljanja javne službe u trajanju od tri godine nakon izdržavanja zatvorske kazne.

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code