KAD VAM KUĆNI MAJSTOR NAPLATI KUTIJU BOJE  PO 600 KUNA

KAD VAM KUĆNI MAJSTOR NAPLATI KUTIJU BOJE  PO 600 KUNA

10. srpnja, 2021.

 

 To, dakako, nije sve, pa sveznajući postavlja krive lajsne, mjestimično ne podlaže parket i tjednima čeka dobavu prozora “Elgrada” za kutiju kontrole utrošena plina. Ozbiljno razljućen zbog “suvišnih” pitanja platitelja, “kućni majstor” demonstrativno napušta radilište i prelazi na novo. Nezadovljan naknadom za cjelodnevni rad, njega napušta i jedan NKV-pomoćnik

Napisao: Josip Frković

Kad vam jedna od vježbenica uglednog sisačkoga pedikerskoga salona termin mogućega dolaska na zahvat uređenja noktiju ponudi za dva ili tri mjeseca, jasno je da ondje nemaju dovoljno stručnih radnika ili slobodnih nadnevaka za predbilježbu. Isto vrijedi i za veliki, inače najskuplji trgovački centar, u kojem nemaju dostatan broj djelatnika za proširenje ponude, odnosno prorezivanje i vaganje lubenica od 20 ili 30 kilograma na manje komade dostupnije širem krugu kupaca.

Poseban i delikatan problem, međutim, nastupa u trenutku potrage za cijenom prihvatljivim, kvalitetnim i s više raznovrsnih zanata obdarenim izvoditeljem obnoviteljskih radova u stambenim interijerima. Primjer je sisački, baš kao i vlasnik potresom oštećena stambenoga objekta, korisnik brzoga bankovnoga kredita. Pronašavši e-mail, adresu prebivališta i broj telefona, te iza prvih kontakata, pred kućom se pojavljuje “renault” kombi  propagandnim podacima oslikane haube i svih vrata.

Vlasnici pojma nemaju

U najkraćem “Kućni majstor”, 0 – 24 sata moguće intervencije, s brojem OIB-a etc. Ne manjka, međutim, ni vrijedan podatak iz registracije j.d.o.o., niti uplaćen osnivački ulog u Erste banci Rijeka 10 kuna.

Poslije duljih pregovora o ponuđenim cijenama za pojedine faze malerskih, elektroinstalacijskih, keramičarskih, parketarskih i brojnih drugih vrsta radova, “univerzalni i sveznajući majstor” najavljuje s dvojicom pomoćnika (srednjoškolaca) mogućnost završetka radova za šesnaest (16) dana uz ne baš prihvatljivu cijenu usluge. A potrajali su dva i pol mjeseca?!

Ljut zbog suvišnih pitanja platitelja

Kad se nekoliko dana kasnije naručiteljica osmjeli pogledati kvalitetu izvedbe i uočenu “fleku” na zidu, jer stijene nisu oprane, a “kućni majstor” tvrdi kako izbjeljivanje nije moguće i da se gazdarica zapravo ne razumije. A onda slijedi prekomjerno “granatiranje” dodatnim hrpama i  nabavama materijala, sve do kutija boje po cijeni od 600 kuna… To, dakako, nije sve, pa sveznajući postavlja krive lajsne, mjestimično ne podlaže parket i tjednima čeka dobavu prozora “Elgrada” za kutiju kontrole utrošena plina. Ozbiljno razljućen zbog “suvišnih” pitanja platitelja, “kućni majstor” demonstrativno napušta radilište i prelazi na novo. Nezadovljan naknadom za cjelodnevni rad, njega napušta i jedan NKV-pomoćnik. Ostaje gorak okus u grlu, jer fali veliki hrastov prag i mnogo toga od prekomjernih plafonskih elemenata što piše na računima.

Na kraju, čuvajte se “kućnoga majstora” i na prvom koraku lopovluka, žurno potražite zaštitu gospodarske inspekcije na jednoj od potresom uvjetovanih adresa Sisačko-moslavačke županije. T

38 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code