KAD STE ZAVRŠILI SREDNJU ŠKOLU?

KAD STE ZAVRŠILI SREDNJU ŠKOLU?

10. kolovoza, 2013.

1aa17032-6bc0-4e20-876a-f5c7eb072825

Otvoreno pismo potpredsjedniku Sabora Tomislavu Čuljku

 

Napisali: Vinkovčani

Tomislava Čuljka i oni koji ga nikada nisu vidjeli uživo u Vinkovcima gledaju na svakom koraku. Vide ga u očima onih bahatih s kojima dotični pije kavu. Oni s njim imaju veze i njihova karizma se preljeva i na njih. Vidi se i na držanju čistačice u osnovnoj školi, koja nekako drugačije drži metlu jer zna da ta metla i tih bijednih 2700 kuna zaradila na način što je razgovarala s nekim tko razgovara s Tomislavom Čuljkom, da bi dobila posao. Crvenila se dok je nosila papirić na koji je morala napisati imena dvadesetak svojih poznanika koji će glasati za HDZ. Ravnatelj te škole, suvremeni intelektualac s netom završenim fakultetom u Orašju, također se smiješi što čistačica zna za koga glasati. Samo treba paziti da metla s kojom čistačica čisti ne završi u njegovoj guzici. Tomislav Čuljak je sjena iznad Vinkovaca.

ŠTO SVE ZIDAR MOŽE

U hijejarhiji bijede i kontrolori parkinga su na visokom položaju, ako znaju da svim vozilima ne treba pisati kazne za neplaćeno parkiranje. Kažnjavaju se samo oni koji spadaju pod  zakone RH. Predjsednik gradskog vijeća pije kavu s Čuljkom i zato ne samo da ne plaća parkiranje  nego mu je vodovod oprostio 7000 kuna za vodu. A kava samo 6 kuna, a obraz besplatan.

Reformirani HDZ nastupa u nadi da će u Vinkovcima i Županji i dalje ostati na vlasti. Dao je našem Čuljku visoko mjesto. U HDZ-u je jači je i od Vase. Odmah do Karamarka. Mamu li nam našu vinkovačku, jeste li vidjeli što zidar može kad hoće? On s osnovnom školom pa potpredsjednik Sabora našega hrvatskog. Treba samo biti (čovje)Čuljak na pravom mjesti i sve se može, eto ti Sabora, eto ti odbora…

Danas Čuljak, sutra Senko Bošnjak, Ivo Bikić ili tko god drugi…

Gori lampa usrid Vinkovaca i stvara sjenu sve dužu i dužu iznmad Vinkovaca.

Tomislav Čuljakm već više od 20 godina predvodi u Vinkovcioma ono što se ironično zove -Vinkovačka lista kriminalista, trenutno pojačana “nestranačkim i bivšim” hedezeovcima, rekorederima-poreznim dužnicima u tvrtkama kojih su vlasnici i osnivači Jozo Škegro, (odnosno formalno Dragan Papac i PZ Andrijaševci), Dragan Kuterovac, Bikićev šogor Tomislav Klaić, spasitelj hadezeovih pretvorbenih kriminalaca Andrijanića i Matazona, bivši sudac sada odvjetnik Cestar…Njihov osnovni jest što nudiš i što daješ, u kojem roku?

Takvi i slični uveli su u hrvatski jezik osmi padež, pod nazivom koruptiv, koji glasi kome, koliko?

SVJEDOCI S MATURE

Za kraj jedno bizarno pitanje nas koji smo žuljali školske klupe i putovali parnjačama put Zagreba i Osijeka. Gospodine Čuljak kada ste završili srednju školu i kojih ste godina sa svojim školskim kolegama, poput tisuća nas, slavili prigodne obljetnice mature???

Znamo da ste u Osijeku završili fakultet, na ispite vas je vozio službenim autom PU Vukopvarsko-srijemske, službeni vozač MUP-a. Hoće li USKOK u istrazi  kupovine ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku istraživati  i dio vas koji ste diplome stjecali političkim aurtoritetom. Uzadmo se da vam na ispitima nije trebalo dodatnog osiguranja osim službenog vozača. Zbog takvih i vama sličnih među osječkim studentima kruži pošalica u obliku pitanja :”Studiraš ili si na ekonomiji?”

Međutim tko je položio, položio je, diplome vrijede premda svo znaju što se događalo dok su neki studirali.

U RATU SE ISTAKNUO U SELU KOJE JE ŠAPTOM PALO

Tomislav Čuljak se istaknuo u Domovinskom ratu, bio je jedan od ključnih oslonaca Cerića, sela koje je šapatom palo.

Josip Broz Tito se ponosio što je bravar, drug Marko poznatiji kao Aleksandar Ranković po zvanju je bio abadadžija (krojač srpskih narodnih odijela), drug Mika Špiljak je s ponosom isticao da je obućar. Misli smo da smo se takvih riješili, ali pojaviše se razni fakulteti: u Osijeku, Brčkom, Bijeljini, Banja Luci… o isturenim studijskim odjelima po raznim selima da ne govorimo.

Je li to naša “karamračna” budućnost?   T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 27 kolovoza, 2019, 17:36

  Žena susrela jednog muškarca.Hodaju oni već oko misec
  dana i pita on nju:
  “Jesili već bila u braku?”
  A ona odmah odgovori:
  “Jesam.Tri puta ali nisam se ni jednom seksala.”
  “A on nju začuđeno gleda i pita:
  “Pa kako možeš biti u braku, a da se ne seksaš?”
  “Pa tako.Prvi mi je muž bio slastičar,on je samo lizao.
  Drugi je bio krznar, on je samo gladio.
  A treći je bio HDZ-ovac,on je samo obećavao,zato
  je Jaca i pobjegla iz HDZ-a!”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. savjest
  #2 savjest 11 kolovoza, 2013, 10:56

  Koliko je još takvih? Teško nama.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code