KAD ĆE JAKOVČIĆ NA POLIGRAF?

KAD ĆE JAKOVČIĆ NA POLIGRAF?

12. rujna, 2014.

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Da je primanje Hrvatske u EU promašaj, ili bolje rečeno teška greška, konačno je shvatio dio europarlamentaraca. Ovih dana EU će osnovati Povjerenstvo za provođenje istrage nad korumpiranim pravosuđem zaostalih i nespremnih zemalja. Povjerenstvo će predlagati prinudne uprave i specijalizirati se za lovinu na crne imovine. Tražit će crni novac po drugim EU zemljama. Hrvatska kao visoko korumpirana država, ima svojstvo zlog virusa na svoje okružje i ne uklapa se u EU. Slično je to s epidemijama kuge, kolere, ebole… Bolest se mora iskorijeniti. Inicijatori uvođenja ove kontrole pravosuđa su; Geert Wilders, Marine Le Pen i Nigel Farage.

Uz Hrvatsku, Povjerenstvo će istraživati još tri nespremne države; Bugarsku, Rumunjsku i Sloveniju. Sramota za nas – ali i velika pomoć.

Međutim, veliko je pitanje koliko će to Povjerenstvo moći djelovati u Lijepoj našoj. Bit će izuzetno teško ući u koloplet korupcije i kriminala, jer je to upleteno u samu srž države Hrvatske. Nit se provlači od lokalne samouprave (glup izraz, dovoljno je samo „uprave“) preko državne uprave – a pretače se u inozemni kriminalni milje i u europske institucije. Zbog toga Europa ne može tolerirati korumpiranu Hrvatsku.

To pretakanje iz lokalnog kriminala u državni i dalje – događa se kontinuirano i stalno. Lijep primjer možemo pratiti u najzagađenijoj regiji po pitanju korupcije – u Istri. Tri istarska slučaja, odvojena, ali bliska, povod su kapitalnog pitanja o projekciji budućnosti Hrvatske, a zatim i o budućnosti Hrvatske u Europi:

HRVATSKA LIDER K&K U EUROPI

Hoće li i dalje Hrvatska ostati lider kriminala i korupcije u Europi – ili ćemo se okrenuti i priključiti se razvijenom svijetu?

Prvi slučaj je objavljen u vodećim hrvatskim medijima, ali su ga objavili i strani mediji. To je sumnja u reket od 500.000 eura koji je navodno zatražen od austrijskog investitora za pomoć pri realizaciji projekta. Investitor projekta polo igrališta kod Motovuna je Georg List, a vinovnik reketa je jedan od četvorice tvoraca vladajuće Kukuriku koalicije.  

Drugi slučaj je „zaboravnost“ pulskog državnog odvjetnika Vlade Šćura. On je „zaboravio“ izvaditi iz ladice jednu prijavu – nekoliko godina. Nastupila je zastara i dužnik Dean Čabrić vlasnik tvrtke Air Adriatic ne mora vratiti tužiteljima 22 milijuna kuna koje im je bio dužan. Ta 22 milijuna tužiteljima po sudskoj presudi nadoknadit će hrvatski porezni obveznici, to jest – vi i ja! Pulski državni odvjetnik kažnjen je teškom „drakonskom“ kaznom – ukorom. To Vladi Šćuru vjerojatno nije prvi puta, i u osnovnoj školi, za nenapisane domaće zadaće, Vlado je dobivao ukore. 

Poveznica, ili čvrsta nit, koja veže ova dva slučaja je neokrunjeni istarski kralj, Ivan Jakovčić. On ima glavnu ulogu u igrokazu oko pola u Motovunu, ali i u „zaboravnosti“ Vlade Šćura. Spomenuti dužnik Dean Čabrić bliski je prijatelj i suradnik Jakovčića koji je Čabriću navodno isposlovao kredit od 20 milijuna eura kod Hypo banke. Čabriću je Jakovčićevom intervencijom i zaboravnošću Šćura – dug od 22 milijuna kuna „papala maca“.

Treći slučaj dogodio se u Njemačkoj. Georg List svoje je tvrdnje o motovunskom reketu testirao u Dortmundu. Testiranje je puna četiri sata provodio dugogodišnji sudski vještak i specijalist za poligrafe, Holger Leutz. List je prošao i potvrdio priču da je morao platiti 500.000 eura reketa za “ubrzanje” projekta pola.

Nakon povezivanja ova tri slučaja ili tri afere, svijet, Europa i mi – postavljamo pitanje, može li Jakovčić u europarlamentu zastupati 502 milijuna građana Europske unije?

Hrvatska ima drukčija (primitivnija!) poimanja, pa će naši mudraci s Gornjeg grada reći: „Može! Nema optužbe, a nema ni presude!“. Hm…! Naši mudraci ne znaju što je politička odgovornost – da i zbog znatno manje sumnje političari zauvijek nestaju s političke scene.

Naša lukava elita inzistirat će da čekamo eventualnu optužbu i presudu – „pa će tada institucije djelovati!“. Naš brzi DORH vodit će brzo istragu i možda je završiti za desetak godina. Imamo iskustva u sramotnim slučajevima Marine Lovrić Merzel i Valtera Flege. Evidentno je da Marina od svojih (velikih) primanja nikako ne može imati ono što ima – dakle, pokrala je Hrvatsku! I pored toga primala je debelu plaću županice u zatvoru i danas je u Hrvatskom saboru na još debljoj plaći. Toga nema ni kod Kim Jong-una, a ni kod afganistanskih talibana. Pokrao nas je i Valter Flego, pa ipak mirno vlada Istarskom županijom. Flego ima sreću što živi u 21. stoljeću u „pravnoj“ državi Hrvatskoj, jer bi mu u doba Sulejmana Veličanstvenog odsjekli glavu (svekoliki puk gleda sapunice i zna kako se nekad rješavao kriminal dužnosnika!).    

POTVRDA ZA POLIGRAF

U međuvremenu će Jakovčić dobiti potvrdu da je prošao poligraf i da govori istinu. Ako bude potrebno, potvrdu će izdati većinski dio Hrvatskog sabora ili kompletna koalicijska Kukuriku vlada RH. Bratstvo i jedinstvo, svoj svome – nije važno je li pošteno ili lopovski! Po iskustvima o moralu i savjesti hrvatske vlasti možemo biti sigurni da optužbe neće biti, presude još manje! Po receptu Vlade Šćura i njegovog bajnog učitelja, Mladena Bajića – papiri će ostati u ladicama do zastare. Georg List koji je čekao realizaciju polo igrališta 13 godina – može pričekati još 13 godina!

Nema sumnje da će Ivan Jakovčić preživjeti ove sitne čarke. Preživio je bez ikakvih teškoća, kao tvorac i dirigent svih istarskih mega afera, u kojima su se vrtjeli, ne samo milijuni nego i milijarde. Možemo samo zamisliti, koliko mu je ostalo! DORH i hrvatski sudovi bit će po običaju „slijepi i gluhi“.

Ova tri povezana slučaja jasno ukazuju da se smrad korupcije provlači od lokalne Istre, preko Kukuriku koalicije u državi, pa preko poligrafa iz Njemačke do Bruxellesa – do europarlamenta! Po gornjem tekstu, čini se da ćemo ostati na prvom mjestu u Europi. Po kriminalu i korupciji, dakako!

No, pitanje je – hoće li Europska unija trpjeti „virus ebole“ – Ivana Jakovčića u europarlamentu?

Anno Domini MMXIV./ LXVII.     T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. dalmacija
  #1 dalmacija 15 studenoga, 2014, 09:01

  lažni branitelj, lažni pukovnik, ucjenjivač, ratni profiter…..a kad će rade…alias aleksandar itd u zatvor zbog ucjene. navodno je bolestan,,,ma i starac….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 20 rujna, 2014, 14:22

  Vrlo je jednostavan odgovor na pitanje odn. naslov ovoga članka.Dakle, Jakovčić će ići na poligraf onda kada na vrbi rodi grožđe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 14 rujna, 2014, 12:54

  Citaj ti “to” kako hoces, ali u njihovim rukama su sukno I skare.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Udbaško govno
  #4 Udbaško govno 14 rujna, 2014, 10:43

  Globalna ili politička elita, treba čitati kao globalno smeće!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. data
  #5 data 12 rujna, 2014, 18:00

  Autor kaze: … pitanje je – hoće li Europska unija trpjeti „virus ebole“ – Ivana Jakovčića u europarlamentu?”

  Mozda je bolje pitanje … Sa koliko cemo se jos virusa korupcije zaraziti iz te smrezurane starice Europe … jer korumpiraju oni koji imaju mnooogo vise novca od nas. Uostalom, cijela eurokracija je tako korumpirana od USA. … EU je de-facto 53. (jos neucrtana) zvjezdica na zastavi USA! Uskoro ce to postati i de-iure.
  O cemu onda vi trkeljate?
  I Jakovcica su, pored ostalih, tako “kupili” … i sad im mora uzvratiti.
  “Oni” se zovu “globalna elita”, a tko se u “to” mijesa – nayebo je, ili ce tek nayebati.

  Pozdrav Sanji.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code