JURIS PROTECTA O HRT-u

JURIS PROTECTA O HRT-u

21. svibnja, 2013.

juris protecta foto

Udruga za unapređenje pravosuđa – Juris protecta, oglasila se priopćenjem za javnost kojeg potpisuje njezin predsjednik Zlatko Zeljko.

„Podupiremo stav Novog lista kojim se traži smjena glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Ne samo da Radman pogoduje rođacima on je u stravičnom sukobu interesa, jer je partner u više tvrtki s Vladimirom Smolecom, tajkunom koji svoje carstvo može zahvaliti preprodaji HRT ovog reklamnog vremena. Mediji povezuju četri moćna čovjeka – Gorana Radmana, Vladimira Smoleca, Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića.

Potrebna je ne samo smjena glavnog ravnatelja HRT-a, nego hitno usklađenje Zakona o HRT s normama Europske unije, čiji sastavni dio postajemo za šest tjedana. Sadašnji Zakon o HRT-u omogućava upravo samovolju i spregu interesnih krugova s političarima. Jednima trebaju mediji radi utjecaja na javnost, a drugima za pljačku. Pokrenuta je peticija koju je potpisalo više od 13 tisuća građana.

Peticija se može potpisati na: www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u.html . „ T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. alo kume...
    #1 alo kume... 21 svibnja, 2013, 09:03

    Nakon ostavke Rogošića, čini se da je na pomolu već nova afera na HRT-u. U prošli petak su, naime, na sjednici Nadzornog odbora članovi istog otvorili su pitanje Duška Zimonje, ravnatelja Tehnologije i Borisa Sruka ravnatelja Financija HRT-a. I za jednog i drugog, tvrde članovi NO-a, postoji sumnja da nisu ispunili sve uvjete natječaja odnosno da se nalaze u sukobu interesa što upućuje da im je ravnatelj G.Radman direktno pogodovao!?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code