JOSIPA LISAC NA ADRIA MUSIC CONFERENCE 2012. U UMAGU

JOSIPA LISAC NA ADRIA MUSIC CONFERENCE 2012. U UMAGU

19. travnja, 2012.

josipa_lisac31

Prva regionalna glazbena konferencija ADRIA MUSIC CONFERENCE koja se i ove godine održava u Umagu od 01. – 03. lipnja ugostit će najveću divu hrvatske glazbene scene, jedinstvenu JOSIPU LISAC. Ova je hrvatska pjevačica poznata po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnom i ekscentričnom scenskom pojavom te izraženim vokalnim sposobnostima. Brojni će znatiželjnici dobiti priliku nakratko ući u svijet ove velike dive sudjelujući na njezinom predavanju u sklopu ovogodišnje ADRIA MUSIC CONFERENCE.

“Adria Music Conference biti će prilika da se prisjetimo kako i na koji način su nastale neke od ključnih pjesama hrvatske pop antologije. Biti će to prilika da razgovaramo o tome kako u današnje vrijeme ostati inovativan i iznova stvarati novu glazbu i ideje. “ – izjavila je Josipa LIsac.
Kao dijete izuzetnog glazbenog talenta, već u 10. godini postaje članicom Zbora Hrvatske radio televizije. Pjevajući ozbiljni glazbeni repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne glazbe, stječe svoje prvo, a zatim i sve bogatije glazbeno obrazovanje. Premda odgajana na Monteverdiju, Bachu, Beethowenu, Brittenu, vrlo brzo pokazuje svoje zanimanje za rock glazbu, te 1967. postaje lead-vokalom popularne rock grupe “O’Hara”, a zatim grupe “Zlatni akordi”. Već prvo pojavljivanje u javnosti, izaziva pravu senzaciju kod široke publike: u njezinom pjevanju sublimira se sve ono najbolje iz najrazličitijih glazbenih žanrova, a već prvi festivalski nastup, na najvećem onodobnom festivalu zabavne glazbe u Opatiji, najavljuje dolazak i pojavu izuzetne pjevačke osobnosti na ondašnju jugoslavensku glazbenu scenu. Ne samo svojim fascinantnim glasom i originalnim interpretacijama, već jednako tako i svojom jedinstvenom i intrigantnom pojavom, Josipa Lisac ubrzo postaje osobenom zvijezdom rock glazbe. Razvijajući se i idući uporno dalje protiv svih uobičajenih struja, ona razvija svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja. Odabire znatno teži, ali tim temeljitiji i vrijedniji put svoje karijere.

Select PR  za ADRIA MUSIC CONFERENCE 2012.

Kontakt za medije:
Toni Dabinović / e/m: [email protected] / gsm: 099 8009 510
Ivana Cabraja / e/m: [email protected] / gsm: 099 8009 510 T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code