TBF U KAŠTEL STAROM ZA SUNČANU ELEKTRANU

TBF U KAŠTEL STAROM ZA SUNČANU ELEKTRANU

14. siječnja, 2014.

Suncani koncert - plakat Custom

Kao dio kampanje za izgradnju sunčane elektrane na krovu osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, Energetska zadruga Kaštela i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organiziraju „Sunčani koncert“ koji će se održati u petak, 17. siječnja u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti poznata splitska grupa The Beat Fleet (TBF) te grupe Justin’s Johnson, Mjesni odbor, Ultimatum i Rokolomotiva. Cijena ulaznica iznosit će 30 kuna, a moći će se nabaviti na prodajnim mjestima AdriaTicketa i na ulazu prije koncerta.  

Prihodi od koncerta iskoristit će se za realizaciju projekta kojeg provodi UNDP s lokalnim partnerima za izgradnju sunčane elektrane na krovu škole. Prihodima od proizvodnje električne energije škola će financirati mjere energetske učinkovitosti kao što je, primjerice, zamjena postojeće rasvjete i edukacijske projekte. Koncert je dio kampanje koja traje od početka prosinca te kojom je do sada prikupljeno 100 tisuća kuna u lokalnoj zajednici i na svjetski poznatoj crowdfunding platformi Indiegogo putem koje je do sada prikupljena petina tog iznosa.

Lokalna zajednica zajedno s Gradom Kaštela pokazala se kao snažna potpora ovoj kampanji. Kao sponzori koncerta odazvale su se tvrtke Ribola d.o.o., Mediteran produkcija, Clissa d.o.o., Media plakat, Nautic Radio Kaštela, Portal Grada Kaštela, Bepo Sound i Plesni klub K7. Podrška lokalne zajednice i njena angažiranost presudni su za realizaciju projekta čiji su glavni cilj edukacija učenika o značaju obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša i poticanje lokalne zajednice na zajedničko stvaranje održive budućnosti.

UNDP je za svaki svaki dolar prikupljen putem stranice Indiegogo osnovnoj školi Ostrog donirao još 1,50 američkih dolara vlastitih sredstava.


VIŠE INFORMACIJA O KAMPANJI:

Sve informacije o projektu energetski neovisne OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću dostupne su na internetskoj stranici kampanje i stranici projekta Energetskih zadruga u Hrvatskoj.

Napredak kampanje možete pratiti na Facebook stranicama Energetske zadruge i Energetska zadruga Kaštela

Energetske zadruge su udruženja lokalnih aktera (pojedinaca, kompanija, javnih ustanova, lokalnih samouprava itd.) koja zajedno razvijaju projekte obnovljivih izvora energije. Zajedničkim ulaganjem smanjuje se rizik investicije i dijeli se dobit od projekta. Energetske zadruge promiču demokratski način odlučivanja o energetskim pitanjima. Cilj je takvih zadruga promovirati obnovljive izvore energije u vlasništvu lokalnih zajednica. Dobit od poslovanja dijeli se među članovima zadruga i dijelom vraća i ulaže u razvoj zajednice.

Crowdfunding (grupno financiranje) predstavlja alternativni način prikupljanja sredstava putem interneta, u obliku velikog broj malih donacija iz čitavog svijeta. Postoji više modela crowdfundinga, a Indiegogo je platforma bazirana na nagradama koje variraju ovisno o veličini uplaćenih sredstava. Ovim je putem u svijetu financirano više od 100 000 projekata.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code