IZLOŽBA FINSKIH FOTOGRAFA

IZLOŽBA FINSKIH FOTOGRAFA

7. listopada, 2014.

finska-photo Custom

Kameraseurary. Helsinki zaista  je najutjecajniji skandinavski fotografski klub, a djeluje u glavom gradu Finske predstavlja u utorak (7. listopada 2014. u 19.30) radove svojih šestero članova na izložbi pod nazivom “Persona-Group” u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29.
Zapravo riječ je vješto snimljenim dojmljivim djelima iz fotoaparata 6 autora kojima se ozbiljenoprikazuju karaktrerstičniportreti  Finaca (i njihovi sunarodnjci),načinjeno baš iz njihove osobne perspektive.  Koju uvelike povezuje i prožimlje, kako samoća, prijateljstvo, tako obitelj, otac i sin koji provode zajedničke trenutke … Zapravo su prikazi jedinki u kojima se ne traži specifična simbolika finskog identiteta sa željenim fotografskim izrazom da se promatraču približi ogoljena ljudskost  finskog čovjeka. To je kratka fotopriča o čovjeku za čovjeka, neovisno o kulturi.
Kameraseurary. iz Helsinkija ujedno je i najveći fotoklub u Finskoj po brojnosti članstva. Izim mjesečnih okupljanja, članovi također sudjeluju u radu specijaliziranih sekcija unutar kluba. Klub objavljuje i fotografski časopis (Kameralehti). Od siječnja 2008. godine članovima kluba su ponuđena stručna predavanja i na engleskom jeziku.
Zastupljena su djela  6 autora na izložbi: Juha Auvinen, Juha Blomqvist, HeliMattila, Topi Markovaara, JoonaPalaste, Kari Markovaara.

Izložba ostaje otvorena  do 17. listopada 2014., a može se razgledati od ponedjeljka do petka (10 – 16 sati, i utorkom 17 – 21 sat).

Ivan Raos T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code