IZLOŽBA PETERA KNAPPA U FUTURI

IZLOŽBA PETERA KNAPPA U FUTURI

14. siječnja, 2013.

Petar Knapp pozivnica

U srijedu, 16. siječnja u 19,30, u galeriji Futura u Masarykovoj ulici u Zagrebu, otvara se izložba, legendarnog modnog fotografa, slikara, grafičara, dizajnera i sineaste Petera Knappa.

Knapp je započeo svoju karijeru u tzv. zlatnim godinama novinske fotografije, kada je pokrenuo pravu revoluciju u modnom svijetu. Bio je začetnik i, kasnije dugi niz godina, umjetnički direktor i fotograf francuskog izdanja časopisa Elle, koji je, zahvaljujući njemu dostigao međunarodni ugled. Šezdesetih godina, živio je New Yorku gdje surađuje sa Robertom Rauschenbergom, Barnettom Newmanom, Robertom Frankom i mnogim drugim umjetnicima. Isto tako, radio je za brojne časopise uključujući Sunday Times, Stern i Vogue, a izlagao je u vodećim svjetskim muzejima uz Andy Warhola.

Danas živi u Parizu, gdje posjeduje nekoliko studija.

U galeriji Futura, na izložbi pod nazivom – Cvijeće i smeće, francusko-švicarski autor, izložiti će svoje radove iz sedamdestih na temu mode, a isto tako i novije fotografije skulptura cvijeća koje je napravio iz smeća koje je zatekao na obali Azurne obale. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code