IZASLANSTVO RUKOMETNOG SAVEZA KOD BANDIĆA

IZASLANSTVO RUKOMETNOG SAVEZA KOD BANDIĆA

15. veljače, 2013.

rukometasi123123

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio jeu četvrtak 14. Siječnja  izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), stručnog stožera muške reprezentacije i brončanih rukometaša te im čestitao na ostvarenom sjajnom uspjehu – osvajanju trećeg mjesta na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

„Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova i svojim zajedništvom prezentirali ste Zagreb i Hrvatsku na najbolji mogući način“, istaknuo je gradonačelnik u prigodnoj riječi.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola zahvalio je na čestitkama i potpori te zamolio gradonačelnika za pomoć kako bi se rukometašima, kao jednima od najtrofejnijih hrvatskih sportaša, osiguralo da imaju vlastitu rukometnu dvoranu, odnosno bolje uvjete za treniranje i klupske, odnosno reprezentativne nastupe. Sada imamo velike troškove, jer se za svaki nastup u dvorani led mora prekrivati parketom, dodao je.

Gradonačelnik Bandić složio se da s obzirom na postignute uspjehe rukometaši moraju imati prioritet, napomenuvši da projekt rukometnog doma vrijedan 12 milijuna kuna, nažalost, stoji u ladici i naglasio da se o tome mora donijeti odluka nakon lokalnih izbora, „jer ćemo najvjerojatnije, kako stvari stoje, i u naredne četiri godine raditi zajedno“.

„Imate prioritet, ali ne smijemo se zaletavati, moramo biti odgovorni, jer vremena su teška, kriza i recesija je, nema sponzora, ali vjerujem da ćemo ga kada prođe kriza kroz godinu i pol moći krenuti u ostvarenje tog projekta, ako bi Vlada preuzela 50 postotni udjel u pokrivanju troškova. Do tada ćemo pronaći neko zamjensko rješenje“, poručio je Bandić.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac rekao je kako su u proteklih 17 godina čuli mnoga neostvarena obećanja bivših vlada i gradonačelnika, te da stalno moraju pregovarati hoće li moći igrati u Areni ili ne. Stoga je predložio da se organizira sastanak kako bi se taj problem trajnije riješio i kako bi mogli učiniti značajniji iskorak u razvoju rukometnog sporta u Zagrebu. U tom smislu je zatražio gradonačelnikovu pomoć kako odigravanje kvalifikacija s Mađarskom za nastup na Europskom prvenstvu 2014. u Danskoj u zagrebačkoj Areni 6. travnja ove godine ne bi bilo dovedeno u pitanje.

Izbornik reprezentacije Slavko Goluža kazao je kako možemo biti ponosni na uspjeh rukometaša i njihovo zajedništvo koje je prepoznato i bez kojeg ne bi bilo moguće ostvariti takav rezultat kao što je osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu.

IZVOR:www.zagreb.hr T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code