ŽIVJETI S TRADICIJOM

ŽIVJETI S TRADICIJOM

4. ožujka, 2013.

Lucija u NSD

U subotu, 2. ožujka 2013. godine na HRT 1 emitirana je dokumentarna emisija „Živjeti s tradicijom“ na temu pučke predajne kulture u svjetlu suvremenosti. Zapažena od brojnih gledatelja, emisija je u već nekoliko navrata emitirana, iako je snimana prije godinu dana, jer ukazuje na zanimljiv način na predani i sustavni rad na popularizaciji hrvatske tradicijske bašine.

U ovo teško vrijeme kada počesto susjed ne poznaje susjeda, a čak su i članovi obitelji jedan drugome “stranci”, neprocjenjiva je važnost popularizacije tradicijskih znanja kroz etno radionice i tečajeve na temu hrvatskog narodnog rukotvorstva, ili sudjelovanje u folklornom amaterizmu. Kroz to učenje na različite načine cilj je postići zadovoljstvo i sreću uz druge ljude istih ili sličnih interesa. Život isključivo uz otuđena znanja današnjice gubi svoju opravdanost kada skreće čovjeka s njegova prirodnog puta, koji sve više zaboravljamo.
Uz pomoć dr. sc. Lucije Franić Novak, više stručne suradnice Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu, koja gotovo dvadesetak godina stručno skrbi za hrvatsku tradicijsku baštinu, ponekad i u nemogućim uvjetima zatiranja svega što se nosi predznak „hrvatsko i tradicijsko“, te mnogih vanjskih suradnika Centra za hrvatsku tradicijsku kulturu, film je ostvarila ekipa HTV-a na čelu s urednicom programa Ljiljanom Šišmanović.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code